Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 8 اردیبهشت 1403 - 07:55

نان روغنی زنجفیلی (تبریزی)

نان روغنی زنجفیلی (تبریزی)

shooroshirin5

4 0

سخت

25 نفر

مواد مورد نیاز

پودر مایه خمیر یك‌دوم قاشق سوپخوری

 

آب ولرم 60 میلی‌لیتر

 

شكر 200 گرم

 

شیر 200 میلی‌لیتر

 

روغن مایع 125 میلی‌لیتر

 

تخم‌مرغ 3 عدد

 

پودر زنجفیل 3 قاشق چایخوری

 

آرد حدود 1 كیلوگرم

 

نمك 1 قاشق چایخوری

 

مواد لازم میانی

 

كره 150 گرم

 

پودر شكر 50 گرم

 

تخم‌مرغ 1 عدد

 

شربت رقیق یك‌سوم پیمانه

 

پودر زنجفیل 1 قاشق سوپخوری

 

آرد 300 گرم

 

مواد لازم برای رویه‌ی نان

 

زرده‌ی تخم‌مرغ 1 عدد

 

خامه‌ی صبحانه 1 قاشق سوپخوری

 

شربت یا عسل 1 قاشق سوپخوری

تحریریه ماهنامه آشپزباشی- لیلا آیانی‌صفت

 

مایه‌ خمیر، آب ولرم و 1 قاشق چایخوری از شكر را در كاسه‌ی كوچكی بریزید و مخلوط كنید.

آن‌گاه روی كاسه را بپوشانید و ده دقیقه كنار بگذارید تا مایه خمیر، فعال شود.

سپس شیر ولرم، باقیمانده‌ی شكر، روغن مایع و تخم‌مرغ را در كاسه‌ی بزرگی بریزید و مخلوط كنید.

حالا زنجفیل و مایه‌ خمیر ورآمده را به آن بیفزائید و خوب هم بزنید.

اكنون آرد و نمك را كم‌كم درون مایه بریزید و مخلوط كنید تا خمیر لطیف و مناسبی به دست آید.

خمیر را روی سطح آرد پاشیده ورز دهید تا كاملا صاف و یكدست شود و بعد آن را در كاسه‌ی چربكرده بگذارید.

رویش را بپوشانید و 2 ساعت در جای گرم نگه دارید تا حجم خمیر دوبرابر شود.

اكنون خمیر را وزن كنید، به 25 قسمت مساوی ببرید و هر تكه را چونه كنید و به شكل دایره‌ باز كنید و در وسط آن از مایه‌ی میانی بگذارید و مانند بقچه ببندید.

حالا خمیر را برگردانید و رویش وردنه بكشید تا قدری پهن شود.

سپس آنها را با فاصله در دو سینی چربكرده بچینید، رویشان را بپوشانید و نیم ساعت كنار بگذارید تا حجمشان دوبرابر شود.

اینك روی خمیرها را با انگشتانه یا مهر نقش بیندازید و از مواد رویه بمالید.

سینی را در فر گرم كرده با دمای 180 درجه‌ی سانتیگراد، قرار دهید و نان را به مدت تقریبی 20-25 دقیقه بپزید.

روش تهیه‌ی مواد میانی: كره و پودر شكر را در كاسه‌ی مناسبی بریزید و با همزن برقی بزنید تا صاف و یكدست شود.

آن‌گاه تخم‌مرغ، شربت و زنجفیل را بیفزائید و 1 دقیقه‌ی دیگر مواد را با همزن برقی بزنید.

سپس آرد را بیفزائید و مخلوط كنید تا خمیر نرمی به دست آید.

حالا خمیر را جمع كنید و در كاغذ روغنی بپیچید و حدود یك ساعت در یخچال نگه دارید.

روش تهیه‌ی مواد رویه: همه‌ی مواد را با یكدیگر مخلوط كنید.

یاد‌آوری: برای تهیه‌ی شربت رقیق؛ یك‌سوم پیمانه شكر را با یك‌سوم پیمانه آب مخلوط كنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شكر حل شود.

یك عدد چوب دارچین داخل شربت بیندازید و 5 دقیقه شربت را بجوشانید.

 

برچسب ها: انواع نانآموزش ناندستور پخت نانمایه خمیرنان روغنی زنجفیلینان روغنینان زنجبیلیمواد میانی نانرویه نان تعداد بازديد: 2823 تعداد نظرات: 4

نظرات

  • باتشکر از آموزشتون.لطفا کلمه زنجفیلو صحیح بنویسید.زنجبیل
    • پاسخ افسانه ظروفی؛ کارشناس شیرینی‌پزی: با سلام و سپاس از همراهی و توجه‌تان،‌ بنابر تصمیم و اظهار نظر فرهنگستان فارسی، کلمه زنجبیل عربی است و صحیح آن در فارسی زنجفیل می‌باشد.
  • سلام این نان ها خوشمزه هستند ولی بهتره آردی که در این نان استفاده میشه از آرد کامل یعنی آردی که سبوسش جدا نشده باشه استفاده کرد.
    • پاسخ افسانه ظروفی؛ کارشناس شیرینی‌پزی: با سلام و سپاس از همراهی و توجه‌تان، می‌توانید بنا به دلخواه‌تان از آرد سبوسدار استفاده کنید.

نظر شما در مورد این نان چیست؟

فوت و فن

برای اینکه سفیده تخم مرغ زودتر و بهتر پف کند، قدری نمک به آن بیفزایید، بعد آن را خوب بزنید.  

سبد خرید شما

سبد خالی است