آشپزباشی - ليلا آياني صفت :
روشتهیه
آرد، شكر، نمك و بيكينگپودر را در كاسهي مناسبي بريزيد، مخلوط تخممرغ و شير را به آن بيفزائيد و مخلوط كنيد تا خمير مناسبي به دست آيد. آنگاه وسط خمير حفرهاي ايجاد كنيد و روغن را درون اين حفره بريزيد و مخلوط كنيد تا خمير صاف و يكدست شود. سپس روي خمير را با نايلون محافظ بپوشانيد و 1 ساعت در دماي محيط نگه داريد تا حجمش دو برابر شود. حالا خمير را به 8 قسمت مساوي تقسيم كنيد و هر قسمت را به شكل توپ درآوريد و رويش را اندكي تخت كنيد. رويشان را بپوشانيد و 10-15 دقيقه استراحت دهيد. اكنون هر يك از خميرها را به قطر 5/12 سانتيمتر باز كنيد و يكطرف خمير را به شكل اشك درآوريد. سپس فلفل و گشنيز را با هم مخلوط كنيد و روي خميرها بپاشيد و قدري فشار دهيد تا به خمير بچسبد. اينك خميرها را يكييكي روي گريل برقي چربكرده يا تابهي چدني چربكرده بپزيد و همچنان كه گرم است رويشان كره بماليد و گرم نگه داريد.
خواص گشنیز
گشنیز، گیاهی است که به میزان فراوان در تهیه غذاها مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه که بومی جنوب غرب آسیا و غرب تا شمال آفریقاست به طور گسترده ای در خاورمیانه، منطقه مدیترانه، هند، آسیای جنوبی، آمریکای لاتین، چین و آفریقا مورد مصرف قرار می گیرد. گشنیز علاوه بر دادن طعم و بوی مطبوع به غذا، دارای ارزش غذایی بالایی نیز هست.