Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
چهارشنبه 2 اسفند 1402 - 20:57

کیک پرتقال برگردان

کیک پرتقال برگردان

shooroshirin

0 0

متوسط

مواد مورد نیاز
مواد لازم

آرد قنادی: ۲۲۵ گرم (یک و یک دوم پیمانه)
شکر: ۷۵ گرم (یک چهارم پیمانه)
کره نرم و هم دمای محیط: ۱۲۰ گرم (نصف پیمانه)
خامه صبحانه: ۱۲۰ میلی لیتر (نصف پیمانه)
تخم مرغ: ۳ عدد
پرتقال: ۳ عدد
وانیل: نصف قاشق چای‌خوری
بکینگ پودر: یک و یک دوم قاشق چای‌خوری
آب پرتقال: نصف پیمانه
زست پرتقال (پوست پرتقال رنده شده): ۱ قاشق مرباخوری
شکر برای روی پرتقال: ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

برای شروع کار ابتدا پرتقال‌ها را با پوست و به صورت حلقه‌ای نازک برش بزنید. قالب مورد نظرتان را آماده کنید. اگر قالب کمربندی باشد، بهتر است. کف قالب کاغذ روغنی پهن کنید و دو قاشق غذاخوری شکر را روی کاغذ روغنی بپاشید و خوب پخش کنید. حالا حلقه‌های برش زده پرتقال را روی لایه شکری بچینید، طوری که کف قالب کاملا با حلقه‌های پرتقال پوشانده شود.

حالا به سراغ درست کردن مایه کیک می‌رویم. کره را که به دمای محیط رسیده و کاملا نرم شده است، همراه با شکر داخل یک کاسه بریزید و به مدت ۳ تا ۴ دقیقه با همزن برقی هم بزنید تا رنگش روشن و شفاف شود. حالا تخم مرغ‌ها را یکی یکی به کاسه اضافه کنید و هر کدام را جداگانه به مدت یک تا دو دقیقه هم بزنید. در مرحله بعد خامه، وانیل، آب پرتقال و زست پرتقال را به مواد اضافه کنید و با همزن برقی هم بزنید تا مخلوط و با مواد یکدست شود. در مرحله بعد آرد و بکینگ پودر را که از قبل با هم مخلوط و سه بار الک کرده‌اید، کم کم به مواد کیک اضافه کنید و با لیسک یا همزن دستی در حد هم زدن مخلوط کنید تا آرد کاملا حل شود و حالت گلوله‌ای نداشته باشد.

مایه کیک را داخل قالب و روی پرتقال‌ها بریزید و روی مواد را صاف کنید. حالا قالب را داخل فر برقی با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد که از قبل گرم کرده‌اید، به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه بگذارید تا کیک بپزد. برای فر گازی دمای فر باید ۱۹۰ درجه سانتیگراد باشد. وقتی کیک پخت، قالب را از فر خارج کنید و اجازه بدهید کیک کاملا خنک شود. بعد دور کیک را با چاقو آزاد کنید و کیک را داخل ظرف سرو برگردانید و میل کنید. نوش جان.

 

نکات خیلی مهم برای پخت کیک

۱ ـ برای درست کردن این کیک اگر از پرتقال تو سرخ یا به اصطلاح خونی استفاده کنید، کیک شما زیباتر می‌شود. همچنین می‌توانید پوست پرتقال را بگیرید و بعد پرتقال را به صورت حلقه‌ای برش بزنید، اما پرتقال با پوست ظاهر کیک را زیباتر می‌کند.

۲ ـ زست پرتقال همان پوست رنده شده پرتقال است. توجه داشته باشید هنگام رنده کردن پوست پرتقال فقط قسمت رنگی پوست را رنده کنید و وقتی به قسمت سفیدی رسیدید، دیگر رنده نزنید، چون پوست سفید پرتقال تلخ است و کیک را تلخ می‌کند.

۳ ـ برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه بدهید به دمای محیط برسند.

۴ ـ معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فر‌های مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه ذکر شده، ممکن است در فر شما با این دما و مدت زمان نتیجه مطلوبی حاصل نشود. البته نگران این موضوع نباشید. با چندبار استفاده از فر متوجه می‌شوید که چه دما و مدت زمانی برای پخت کیک‌ها در فر شما مناسب است. با این حال به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستور‌ها گفته می‌شود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می‌کنید، دما را بین ۱۰ تا ۲۰ درجه سانتی‌گراد بیش‌تر بگذارید. اما دمایی که گفته می‌شود، باز هم به فر شما بستگی دارد. باید قلق فر دست‌تان بیاید. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد. همیشه وقتی مواد اولیه را آماده کردید و روی میز کار قرار دادید، قبل از شروع به کار فر را روشن کنید؛ چون برای تهیه هر نوع کیک یا شیرینی باید فر را از قبل روشن کنید تا موقعی که خواستید کیک را در فر بگذارید، فر کاملاً گرم شده باشد.

۵ ـ همیشه برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک دیگر مثل پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می‌شود. درنتیجه بافت کیک شما بهتر می‌شود. نکته مهم دیگری که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آرد‌های موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کم‌تر یا زیاد‌تر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد کیک درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کرده‌اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد کیک هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.

۶ ـ در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمی‌گیرید. همیشه باید قالبی را انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، ۳/۱ قالب شما خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید چه قالبی مناسب است. باید چند بار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازه‌ها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.
نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالب‌های متنوع و گران‌قیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه می‌کنید، باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سردرگم شوید. یکی از بهترین قالب‌ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالب‌ها قیمت مناسبی هم دارد، قالب‌های گالوانیزه است که معمولاً می‌توانید آن‌ها را از همه لوازم قنادی‌ها تهیه کنید. این قالب‌ها در طرح‌ها و شکل‌های مختلف موجودند.

برچسب ها: کیککیک پرتقالیطرز تهیه کیککیک بدون فر تعداد بازديد: 103 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فوت و فن

برای اینکه سفیده تخم مرغ زودتر و بهتر پف کند، قدری نمک به آن بیفزایید، بعد آن را خوب بزنید.  

سبد خرید شما

سبد خالی است