Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
سه شنبه 4 اردیبهشت 1403 - 11:52

خاگینه خرما

خاگینه خرما

shooroshirin

0 0

متوسط

مواد مورد نیاز

مواد لازم

خرما ...............بدون‌هسته200 گرم

پودر هل................ یک‌دوم قاشق چای‌خوری

دارچین............... یک‌دوم قاشق چای‌خوری

گردو................. 75 گرم

مخلوط کره و روغن مایع حدود................2 قاشق سوپ‌خوری

تخم‌مرغ.............. 4 تا 5 عدد

وانیل................... یک‌هشتم قاشق چای‌خوری

ماست................... یک‌سوم پیمانه

آرد الک‌شده...................... یک‌سوم پیمانه

بیکینگ‌پودر.................... یک‌دوم قاشق چای‌خوری

نمک ..................یک‌هشتم قاشق چای‌خوری

خلال پسته و بادام...................... برای تزیین کمی

 

مواد شهد خاگینه:

شیره انگور ......................یک‌دوم پیمانه

آب ....................یک‌چهارم پیمانه

زعفران آب‌کرده ..................1 قاشق سوپ‌خوری

روش‌تهیه

خرماها را با چنگال له کرده و سپس به همراه هل، دارچین، گردو و روغن مایع در ظرفی با یکدیگر کاملاً مخلوط کنید و کنار بگذارید. برای درست‌کردن مایه خاگینه تخم‌مرغ‌ها را در ظرفی، با همزن دستی کاملاً مخلوط کرده و وانیل را به آن اضافه کنید، سپس ماست را بیفزایید. در ظرفی آرد، بیکینگ‌پودر و نمک را با هم مخلوط کرده و به این مایه اضافه کنید وخوب هم بزنید تا گلوله‌ای نداشته باشد. در خاگینه سنتی شهر زنجان گردوها را وسط خرما گذاشته و کمی با کره آن را تفت می‌دهند و سپس ادویه‌ها را به خرما اضافه می‌کنند و بعد مایه خاگینه را در ماهی‌تابه ریخته و خرماهای سرخ‌شده را روی آن می‌چینند و درِ ظرف را گذاشته و اجازه می‌دهند تا خاگینه خوب پخته شود و در آخر شهد شیره انگور را روی آن می‌ریزند. در روش دیگر کف تابه نچسب مخلوط روغن و کره بریزید، سپس خاگینه را در تابه ریخته و دو طرف آن را بپزید و بعد مخلوط خرما را روی خاگینه به صورت یکنواخت بریزید و کمی درِ ظرف را گذاشته و اجازه دهید خاگینه نرم شود تا بتوانید آن را رول کنید. بعد از رول‌کردن خاگینه شیره آماده‌شده را روی آن ریخته و با شعله ملایم اجازه دهید شیره کمی به خورد خاگینه برود. در پایان با خلال‌ها آن را تزیین نمایید.

طرز تهیه شهد خاگینه:

شیره انگور را با آب مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید تا بجوشد، سپس زعفران را به آن اضافه کنید.

 

یادآوری

در صورت عدم تمایل به استفاده از شهد تهیه‌شده با شیره انگور می‌توان از این شهد برای خاگینه استفاده کرد: یک پیمانه آب و شکر را در قابلمه‌ای مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد و شکر در آب کاملاً حل شود، سپس زعفران را به آن اضافه کنید و پس از یکی دو جوش، آن را از روی حرارت بردارید.

برچسب ها: دسرشیرینی سنتیخاگینهخاگینه خرماطرز تهیه خاگینه خرما تعداد بازديد: 347 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فوت و فن

برای اینکه سفیده تخم مرغ زودتر و بهتر پف کند، قدری نمک به آن بیفزایید، بعد آن را خوب بزنید.  

سبد خرید شما

سبد خالی است