Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
دوشنبه 29 مرداد 1397 - 11:07

غذاهایی‌که با لبخند طبخ می شود

غذاهایی‌که با لبخند طبخ می شود

برای کسی که تصورش از تایلند، فقط همان تصاویر و عکسهایی است که در فیلم‌ها یا در سایت‌های اینترنتی دیده، قطعا سفر به تایلند مي‌‌تواند زوایای دیگری از زندگی در این کشور را برای او نمایان سازد. تایلند، کشور لبخندهاست چراکه مردمانش همواره لبخند بر لب دارند و ا

 به خوبی شیوه برخورد با گردشگران را مي‌‌دانند. آرام هستند و آرامش خود را با لبخند به گردشگران هدیه مي‌‌دهند. به همین دلیل ناخودآگاه با مردمان تایلند احساس نزدیکی مي‌‌کنید و تلاش مي‌‌کنید با فرهنگ زندگی آنها آشنا شوید. یکی از عادت‌های مردم تایلند که بخشی از فرهنگ زندگی آنها را تشکیل مي‌‌دهد غذا خوردن است.

غذا خوردن بدون تجملات
تایلندی‌‌ها به خوردن غذا بسیار اهمیت مي‌‌دهند و تنوع غذایی بالایی دارند. اما این بدان معنا نیست که آنها به تجملات در غذا خوردن هم به همان اندازه علاقه ای که به غذا خوردن دارند اهمیت مي‌‌دهند. تایلندی‌‌ها غذا خوردن را دوست دارند و به همین دلیل هر زمان که احساس گرسنگی کنند غذا مي‌‌خورند. برای این کار هم لازم نیست حتما به رستوران خاصی بروند. به همین دلیل در کنار تمام خیابانهای اصلی و پاساژهای شهر بزرگی مثل بانکوک، مي‌‌توانید فروشندگان غذا را ببینید که در چرخ دستی یا در دکه‌‌هایی کوچک برای شهروندان غذاهای ساده درست مي‌‌کنند و مي‌‌فروشند. شاید در نگاه اول وقتی به این دکه‌‌ها و چرخ دستی‌‌ها نگاه کنید خیلی حس خوبی نسبت به آنها نداشته باشید؛ شاید به این دلیل که در کشور خودمان هیچ وقت احساس خوبی نسبت به دستفروشان و دوره گردهایی که خوراکی مي‌‌فروشند وجود نداشته است. اما در تایلند اینطور نیست.
این دکه‌‌ها و چرخ دستی‌‌ها مثل یک رستوران خوب اما بسیار کوچک و سیار نقش ایفا مي‌‌کنند. صاحبان آنها هم که اغلب دختران و بانوان هستند نظافت را رعایت مي‌‌کنند و مثلا به دست کردن دستکشهای نایلونی و بهداشتی به منظور جلوگیری از تماس دست با مواد غذایی، ساده ترین مورد بهداشتی باشد که آنها رعایت مي‌‌کنند. آنها مشتریان زیادی هم دارند چراکه مردمان تایلند به غذا خوردن به میزان کم اما در زمانهای غیرمشخص عادت دارند و گاه مشتری دایمی این فروشندگان هستند. مواد غذایی در اقتصاد تایلند هم نقش مهمی دارد بطوریکه شیلات و غذاهای دریایی از مهمترین اقلام صادراتی این کشور هستند و در کشاورزی هم کشوری بسیار مولد محسوب مي‌‌شود.
مهمترین غذاهایی که در این دکه‌‌های سیار عرضه مي‌‌شود غذاهای دریایی و کم حجم است بویژه صدف و میگو و نودل که تایلندی‌‌ها به آنها علاقه دارند.

سنترال امبسی، مرکز غذا و برند!
اما اینطور هم نیست که فکر کنید غذا خوردن در تایلند فقط در کنار خیابان‌ها و پاساژها خلاصه مي‌‌شود. بانکوک، شهر بزرگ و پر ازدحام تایلند، برای جمعیت 12 میلیونی خود، رستورانهای متعددی هم دارد. رستورانهایی که مهمترین غذاهای آنها – مثل همان فروشندگان سیار غذا – آبزیان دریایی مثل ماهی و میگو و خرچنگ و امثال آن است. از بین مراکز عرضه غذا من توانستم به یکی از بهترینهای بانکوک بروم؛ مرکز تجاری بزرگ و مدرنی به نام سنترال امبسی
Central Embassy در یکی از خیابانهای مرکزی و زیبای بانکوک. پاساز بسیار زیبا و بزرگی که مطرح ترین برندهای دنیا را بویژه در تولید پوشاک و عطریات و ... گرد آورده است؛ از شَنل و لی وایز و زارا گرفته تا سایر برندهای معتبر دنیا. البته آنجا خیلی هوس خرید کردن به سرتان نزند چون برخلاف سایر مراکز تجاری تایلند، قیمت برندها در آن بسیار بالاست. بد نیست بدانید که در طبقه بالای این مرکز تجاری زیبا چند سالن سینمای مدرن ساخته شده که هر کدام ظرفیت بسیار محدود اما امکانات فوق‌العاده‌ای دارند. شما مي‌‌توانید در آنجا یک بلیت سینما بگیرید و با همان بلیت در سالنی مدرن روی صندلی‌‌هایی مدرن که مي‌‌تواند تبدیل به تخت خواب هم شود فیلم ببینید و البته شام و نوشیدنی هم با همان هزینه‌ای که پرداخت کرده‌اید در همان طبقه نوش جان کنید.

اینجا آشپزخانه وسط رستوران است
درست در طبقه زیرین همان مرکز تجاری، رستوران‌های تایلندی را در فضایی شیک و مدرن مي‌‌توانید پیدا کنید و در آنجا هر غذایی که دوست داشتید، هم شیوه طبخش را ببینید و هم سفارش دهید و بخورید. چرا که آشپزخانه‌‌های این رستوران در بخش‌های مختلف در وسط قرار گرفته و دورتادور آن شیشه ای است و شما به راحتی مي‌‌بینید که آشپزها چگونه غذا طبخ مي‌‌کنند. حتی در بخش‌هایی از این رستوران بزرگ که شباهت به ‌‌هایپرمارکت‌های خودمان دارد، برخی غرفه‌‌های طبخ مواد غذایی شبیه همان غرفه‌‌ها یا دکه‌‌هایی که در خیابان‌ها وجود دارد البته به شکلی زیباتر و مدرن تعبیه شده تا در آنجا با تمام انواع شیوه‌‌های طبخ و عرضه غذا در تایلند آشنا شوید. البته بر خلاف طبقات بالای این مرکز تجاری، در بخش رستورانها، هزینه‌‌ها چندان بالا نیست که فقط اقشار مرفه بتوانند از آن استفاده کنند.

رستورانی در چهار قسمت
نکته جالب درباره این مرکز زیبا و منحصر به فرد این است که این بخش به چهار قسمت تقسیم شده و هر قسمت از آن، مخصوص غذاهای مربوط به یک منطقه خاص جغرافیایی طبخ و عرضه مي‌‌شود و جالب اینجاست که هر قسمت از آن هم به شیوه خانه‌‌های همان منطقه جغرافیایی آراسته شده و میز و صندلی‌‌هایی بر اساس رسوم همان منطقه در نظر گرفته شده است. به عنوان مثال، در بخشی از رستوران که مربوط به شمال تایلند است علاوه بر آنکه غذاهایی مربوط به همان منطقه طبخ و عرضه مي‌‌شود، میز و صندلی‌‌ها و دکور آن بخش نیز شبیه شمال تایلند آراسته شده و در سایر بخش‌ها هم همینطور است. طبیعتا برای ما ایرانیان که شیوه غذا پختن و مذاق متفاوتی داریم، شاید غذاهای تایلندی در وهله اول چندان دلچسب به نظر نرسد اما امتحان کردن آن بسیار جالب است. ماهی و مرغ بهترین غذاهایی است که شما مي‌‌توانید میل کنید. ماهیهای آنها بسیار متفاوت است اما در تایلند، ماهی‌‌ها هم مثل اغلب غذاها طعمی نزدیک به شیرینی دارد. بر خلاف غذاهای کشور کره جنوبی که بدون مزه است یا غذاهای هندی که پرادویه است، ویژگی مهم غذاهای تایلندی، شیرین بودن آن با طعمی خاص است.

غذای حلال برای مسلمانان
من تایلند را کشوری مسلمان دوست یافتم. مکان‌‌های متعددی وجود دارد که با ارائه غذای حلال امکان لذت بردن از غذای تایلندی را برای مسلمانان امکان پذیر مي‌‌سازد. تایلند دارای صنعت پیشرفته ای در زمینه غذای حلال است و حتی غذای حلال با کیفیت بالا را به بسیاری از کشورهای مسلمان صادر مي‌‌کند. گردشگران بسیاری به تایلند سفر مي‌‌کنند و در یافتن غذای مناسب با اصول اسلامی نیز مشکلی ندارند.

چند غذای دوست داشتنی
من چندین غذای مختلف را در روزهایی که در تایلند بودم و از جمله در همین مرکز تجاری امتحان کردم. سوپها چندان باب طبع ما نیست چرا که ما ادویه‌‌های مختلفی در سوپ مي‌‌ریزیم و تایلندی‌ها چندان به ادویه‌‌هایی که ما علاقه داریم اعتقادی ندارند و اگر هم از ادویه‌ای استفاده کنند، زنجفیل و سس شیرین سویا و برخی گیاهان معطر است. تایلندی‌ها در غذاهای خود از شیرنارگیل و بادام زمینی و مواد دیگری با مزه‌‌های مشابه اینها هم استفاده مي‌‌کنند و البته در سوپ و غذاهای مخلوط آنها هم اغلب، ماهی یا میگو وجود دارد. من چند نوع ماهی و مرغ با طبخ‌‌های مختلف را امتحان کردم. شیوه طبخ مرغ بیش از ماهی شبیه غذاهای ماست هرچند که مرغ هم تا حدی شیرین طبخ مي‌‌شود. اما ماهی سرخ شده ای که خوردم بسیار لذیذ بود. چند غذای دیگر هم در تایلند امتحان کردم که جالب بود. یکی «ماسامان کاری» بود که از شیرنارگیل و سیب زمینی و بادام زمینی بو داده و شکر و دارچین و تمر هندی و گوشت مرغ تهیه شده بود و البته مي‌‌گفتند با گوشت گاو هم مي‌‌پزند. بادام زمینی و شیرنارگیل طعم آن را کمی شیرین کرده بود اما تا حدی شبیه کوفته له شده ما البته با گوشت بود. من برنج تایلندی واقعی را هم در بانکوک خوردم، برنجی که ما ایرانی‌ها به آن شفته مي‌‌گوییم اما آنها همانگونه از آن استفاده مي‌‌کنند و البته نزدیک‌ترین طعم از بین غذاهای تایلندی به غذاهای ماست. آنها از برنج غذاهای مختلفی همچون برنج سرخ شده با مخلفاتی همچون گیاهان معطر و میگو و برخی افزودنی‌‌ها هم استفاده مي‌‌کنند که به نظرم غذای خوبی بود. نوشیدنی‌‌هایشان هم جالب است. مهمترینش نارگیل طبیعی است که خیلی هم هوادار دارد و مي‌‌توانید آب داخلش را با نی، به طرزی کاملا طبیعی بنوشید چرا که همان نارگیل تازه را سر میز مي‌‌آورند که البته شکل آن با نارگیل‌هایی که ما در ایران استفاده مي‌‌کنیم متفاوت و کمی بزرگ‌تر با رنگ پوستی سفید یا سبز است.

انتقال حس خوب از طریق غذا!
در مجموع غذاهای تایلندی را بیش از آنکه به خاطر طعم و مزه‌اش دوست داشته باشم به خاطر شیوه طبخ و عرضه‌اش دوست داشتم. تایلندی‌‌ها به حدی مهربان و خوشرو هستند که احساس مي‌‌کنی احساس خوبشان از طریق طبخ غذاها به تو منتقل مي‌‌شود و این بهترین خاطره از کشور لبخندهاست. اگر به تایلند رفتید چه در همان جای زیبایی که من رفتم و چه در جاهای دیگر، حتما غذاهای تایلندی را امتحان کنید تا بدانید خوردن غذاهایی که با لبخند طبخ شده است چه طعمی دارد!

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟