Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
یکشنبه 9 اردیبهشت 1403 - 23:24

طبيعت‌گردی با غذاهای سالم پيك‌نيكی! (1)

طبيعت‌گردی با غذاهای سالم پيك‌نيكی! (1)

سالیانه تقریباً یك و نیم میلیون مورد مسمومیت غذایی و یا ناراحتی‌های گوارشی در اثر فاسد بودن غذا گزارش می‌شود كه از این تعداد دست‌كم 6500 نفر باید در بیمارستان بستری شوند و متأسفانه 100 مورد از آنها هم منجر به مرگ می‌گردد.

هنگامی كه قصد رفتن به یك گردش روزانه، پارك، كنار دریا و یا فضایی باز را دارید، حتما به فراهم كردن خوراكی‌هایی برای این اوقات نیز فكر می‌كنید.

هیچ‌چیز به غیر از هوای بد و غذای فاسد نمی‌تواند روز استراحتتان را خراب كند. البته سالم نبودن غذا علاوه ‌بر آن روز، كل زندگیتان را خراب می‌كند.

سالیانه تقریباً یك و نیم میلیون مورد مسمومیت غذایی و یا ناراحتی‌های گوارشی در اثر فاسد بودن غذا گزارش می‌شود كه از این تعداد دست‌كم 6500 نفر باید در بیمارستان بستری شوند و متأسفانه 100 مورد از آنها هم منجر به مرگ می‌گردد.

لذا، در اینجا سعی شده تا نكاتی را پیرامون تهیه و نگهداری مواد غذایی خاطرنشان ساخته و توصیه‌هایی نیز در این زمینه داشته باشیم: 

1- شستن دست‌ها را فراموش نكنید

یكی از ساده‌ترین روش‌های جلوگیری از انتقال بیماری، شستن دست‌ها می‌باشد. دست‌ها ناقل طبیعی باكتری‌های بیماری‌زا هستند.

قبل و بعد از صرف غذا همیشه دستانتان را خوب با آب گرم و صابون بشویید، لابه‌لای انگشتان، زیر ناخن‌ها و ساعد را حداقل به مدت 20 ثانیه خوب شستشو دهید و بعد با دستمال كاغذی آنها را خشك نمایید.

اگر آب روان در دسترستان نبود، درون یك ظرف را به‌طور موقت از آب گرم پر كنید و پس از شستشوی دست‌ها با صابون، آن را روی دست‌ها بریزید.

در نهایت، اگر هیچ‌یك از این امكانات فراهم نبود، به عنوان آخرین چاره، از ژل‌های ضدباكتری شستشوی دست استفاده نمایید. 

2-‌ تمام ظروف و وسایل پخت و پز را تمیز نگاه دارید

به یاد داشته باشید هر چیزی كه در تماس با غذاست، می‌تواند ناقل بیماری باشد. منظور، تمام ظروفی است كه برای مخلوط كردن، خرد كردن و بالاخره پخت و پز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

هنگام تهیه غذا مطمئن شوید كه تمامی این وسایل تمیز هستند و سعی كنید ظروف پخت و پز از ظروف سرو غذا مجزا باشند.

هنگامی كه تصمیم به خوردن غذا در فضای باز گرفتید، یك بطری از محلول رقیق‌شده‌ مایع ظرفشویی به همراه آب را با خود ببرید و پس از شستن ظروف و تمامی وسایل با آن، آنها را با دستمال كاغذی خشك كنید و یا اجازه دهید تا خودشان در هوای باز خشك شوند. 

3-‌ میوه‌ها و سبزیجات را حتماً بشویید

دقت كنید تا تمامی میوه‌ها و سبزیجات را قبل از خوردن یا پخت و پز شسته باشید. یادتان باشد كه روی میوه‌هایی مانند هندوانه و خربزه را حتماً بشویید، چرا كه ممكن است باكتری‌ها یا عوامل بیماریزا از طریق تماس چاقو با پوست، حین برش زدن میوه به داخل آن انتقال یابند.

4-‌ درجه حرارت مواد منجمد را با دماسنج بسنجید

باز شدن یخ گوشت در دمای اتاق صحیح نمی‌باشد، بلكه باید آن را درون یخچال گذاشت و یا در مایكروویو و با باد سرد، یخ آن را باز كرد یا در نهایت، آن را زیر‌ آب سرد گرفت.

اگر برای باز شدن یخ گوشت موارد ذكرشده را رعایت نكردید و یخ در دمای محیط باز شد، باید بلافاصله آن را مصرف كنید. برای تشخیص دقیق دمای لازم می‌توانید از دماسنج دیجیتالی استفاده نمایید.

 «نقطه دمای خطر» برای رشد باكتری‌ها، دمای بین 40 تا 140 درجه فارنهایت (60-5 درجه سانتیگراد) می‌باشد.

 غذاهای سرد باید در دمای 40 درجه فارنهایت (5 درجه سانتیگراد)  یا كمتر از آن نگهداری شوند.

 غذاهای گرم باید در دمای بالای 140 درجه‌ فارنهایت (60 درجه سانتیگراد) قرار گیرند...

 

 

برای خواندن بخش دوم -طبيعت‌گردی با غذاهای سالم پيك‌نيكی!- اینجا کلیک کنید.

 

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟