Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
دوشنبه 10 اردیبهشت 1403 - 09:32

طبيعت‌گردی با غذاهای سالم پيك‌نيكی! (2)

طبيعت‌گردی با غذاهای سالم پيك‌نيكی! (2)

زمانی كه به پیك‌نیك می‌روید، گوشت‌هایی را كه از قبل پخته‌اید، باید دوباره گرم كنید تا باكتری‌ها از بین بروند. دما برای شیوه‌های متفاوت پخت گوشت متفاوت است كه با استفاده از یك دماسنج دیجیتالی به راحتی قادر به تشخیص آن خواهید بود.

5- ایمنی در هنگام پخت مواد غذایی ضروری می‌باشد

زمانی كه به پیك‌نیك می‌روید، گوشت‌هایی را كه از قبل پخته‌اید و سرد شده‌اند، باید دوباره گرم كنید تا باكتری‌ها از بین بروند.

دما برای شیوه‌های متفاوت پخت گوشت متفاوت است كه با استفاده از یك دماسنج دیجیتالی به راحتی قادر به تشخیص آن خواهید بود.

 زمان كافی برای پخت گوشت چرخكرده (برای كباب یاهمبرگر) هنگامی است كه مركز آن به دمایی معادل 160درجه فارنهایت (70 درجه سانتیگراد)  رسیده باشد.

 زمان كافی برای پخت مرغ درسته هنگامی است كه وسط سینه آن به دمای 180 درجه فارنهایت (85 درجه‌سانتیگراد)  برسد.

برای پخت ران و سینه مرغ باید تا رسیدن به دمای 160درجه فارنهایت صبر كرد.

گوشت گاو، گوساله و بره باید به دمای 145 درجه‌ فارنهایت برای پخت رسیده باشند. 

6-‌ برای تهیه‌ سالاد باید مواد اولیه را خنك نگاه دارید

در حالی كه همه افراد، مقصر اصلی مسمومیت‌های بیرون از منزل را سس مایونز می‌دانند، باید بدانید كه عاملان اصلی و واقعی مسمومیت، برخی مواد اولیه (مانند سیب زمینی، تخم مرغ، ماهی تن و پاستا) هستند، چرا كه این مواد همگی در دمای محیط با یكدیگر مخلوط و سپس در یخچال گذاشته می‌شوند.

اما این راه درست نیست، زیرا زمان زیادی می‌برد تا این مواد به دمای زیر 40 درجه‌ فارنهایت برسند. برای مثال، ماهی تن در همان دمای محیط باز و به مایه سالاد اضافه می‌شود. در اصل باكتری هنگامی ظاهر می‌شود كه مواد در دمای محیط باشند، لذا باید همه مواد لازم برای تهیه سالاد را ابتدا در یخچال گذاشت و پس از سرد شدن آنها را با هم مخلوط كرد. 

7-‌ در حمل و خنك نگاه داشتن غذا نهایت دقت را داشته باشید

لازم است تمامی مواد غذایی (از جمله میوه‌های برش‌خورده، ماكارونی و سالادی كه حاوی شیر، گوشت یا تخم مرغ‌است) را درون محفظه‌های یخ بگذارید، به‌طوری‌كه هوا جریان داشته باشد، البته برای اطمینان كاسه‌ دیگری از یخ را روی آنها قرار دهید و سعی كنید تا دمای آن محیط را به زیر 40 درجه فارنهایت برسانید و در صورت امكان آن را در قسمت سایه و خنك ماشین قرار دهید.

غذاهای گرم را می‌توانید قبل از حركت، تا 200 درجه فارنهایت (95 درجه سانتیگراد)  در فر یا گریل گرم نمایید و سپس با خود ببرید. اگر ماده غذایی بیش از 2 ساعت در بیرون از محفظه یخ قرار داشت، حتماً آن را دور بریزید! و به یاد داشته باشید كه در دمای بالای 85 درجه فارنهایت، غذا نباید بیش از یك ساعت در محیط قرار گیرد.

در نتیجه، برای كاهش خطر و نگهداری غذاهای سرد، بهتر است آنها را به تكه‌های كوچك‌تر خرد كنید و سپس درون محفظه یخ قرار دهید. 

8-‌ بهداشت، كلید اصلی است

در مورد خطر باكتری‌ها، از لحظه آماده‌سازی غذا تا ذخیره‌سازی آن، تمامی موارد اشاره ‌شده را لحاظ فرمایید. همانطور كه گفته شد، مسمومیت‌های غذایی ناشی از رشد باكتری‌هاست كه اغلب توسط دست‌های ناپاك، سطوح و ظروف و نیز ناآگاهی ما در نحوه نگهداری مواد غذایی اتفاق می‌افتد.

چنین فكر نكنید كه اگر یكبار غذایی را كه در محیط بیرون مانده، خورده‌اید و مریض نشده‌اید، دیگر بدن شما در برابر این گونه بیماری‌ها مقاوم است، بنابراین همیشه احتیاط كنید و دست‌ها، ظروف و وسایل پخت و پز غذا را خوب بشویید و خشك نمایید.

برای اطمینان از تشخیص دمای غذا، از یك دماسنج دیجیتالی استفاده كنید و در هنگام حمل، مواد را در بسته‌های یخ نگهداری نمایید.

مواد خام به خصوص گوشت را در ظرف جداگانه‌ای قرار دهید و باقیمانده غذاها را بلافاصله در یخچال بگذارید.

 

 

برای خواندن بخش اول -طبيعت‌گردی با غذاهای سالم پيك‌نيكی!- اینجا کلیک کنید.

 

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟