بنا به درخواست بسياري از شما خوانندگان پر مهر و گرامي، درباره چگونگي تهيه خمير مارسيپان و با توجه به كاربرد بسيار زياد اين خمير در صنعت قنادي، اين شماره كلاس شيرينيپزي را به اين موضوع اختصاص دادهايم تا بتوانيم ضمن ارائه آسانترين روش تهيه خمير مارسيپان، اطلاعات مفيد ديگري را نيز در اين زمينه در اختيارتان قرار دهيم. خمير مارسيپان (Marzipan) كه در تلفظ ديگري مارزيپان نيز ناميده ميشود، يكي از خميرهاي بسيار خوشمزه و مورد توجه دوستداران و علاقهمندان به بادام است. از اين خمير براي تهيه انواع شيرينيهاي خشك استفاده ميكنند. همچنين خمير مارسيپان ميتواند پوشش زيبا و مناسبي براي كيكهاي كرهاي يا خامهاي باشد. اين خمير به دليل قابليت رنگپذيري خوب، انعطاف و شكلپذيري مناسب در قالبها و يا ساختن انواع گل و برگ براي تزئين كيكهاي خاص و شيرينيهاي مخصوص جشن، به كار گرفته ميشود. اگرچه به طور سنتي، براي تهيه خمير مارسيپان از بادام آسيابكرده بهره ميگيرند، اما با استفاده از مغزهاي ديگري همچون فندق نيز ميتوانيد خميري با طعمي متفاوت فراهم كنيد و با استفاده از آن تنوع و تازگي در طعم برخي از شيرينيها ايجاد نمائيد. اين خمير به روشها و فرمولهاي گوناگون تهيه ميشود كه در اينجا به ذكر دو روش ساده آن ميپردازيم. در روش اول مخلوط الككرده 150 گرم پودر شكر و آرد ذرت را روي ميز كار بپاشيد. آنگاه 450 گرم شكر را همراه با دو سومپيمانه آب، در ظرف مناسبي بريزيد و روي حرارت ملايم بگذاريد تا شكر حل شود. سپس يك قاشق سوپخوري گلوكز و يك چهارم قاشق چايخوري كرم تارتار به آن بيفزائيد و به مدت 3 دقيقه، بجوشانيد تا دماي شربت به 116 درجه سانتيگراد، برسد. حالا ظرف محتوي شربت را در آب سرد بگذاريد تا غليظ و خنك شود. اكنون 450گرم بادام آسيابكرده را درون شربت بريزيد و بعد دو عدد سفيده تخممرغ همزده را نيز به آن اضافه كنيد. اينك دوباره ظرف را روي حرارت بگذاريد و به مدت تقريبي 2 دقيقه، هم بزنيد تا مخلوط، غليظ شود. حال مايه فراهمكرده را روي سنگ مرمر بريزيد و به كمك كاردك آن را زير و رو كنيد تا خنك شود. سپس اين مايه را روي پودر شكر پاشيده بر روي ميز كار بريزيد ورز دهيد تا خمير صاف و يكدستي به دست آيد. خمير مارسيپان را در جاي خشك و خنك، در ظرف دردار نگهداريد. با اين مقدار مواد حدود
900 گرم خمير مارسيپان خواهيد داشـت. در روش دوم 100 گــرم پودرشكر را با يك دوم قاشق چايخوري آرد ذرت مخلوط و الك كنيد. آنگاه
100 گرم شكر ريز به آن بيفزائيد. سپس 225 گرم بادام آسياب كرده را همراه با يك قاشق چايخوري آب ليمو و 2 عدد زرده تخممرغ به مخلوط شكر بيفزائيد و هم بزنيد تا خمير مناسبي به دست آيد. حالا خمير را روي سطح پودر شكر پاشيده، ورز دهيد تا صاف و يكدست شود. خمير فراهم كرده را در ظرف دردار و جاي خنك نگه داريد. با اين مقدار مواد در حدود 450 گرم خمير مارسيپان خواهيد داشت. چنانچه بخواهيد خمير مارسيپان را به مدت طولاني نگه داريد، بهتر است آن را در فريزر بگذاريد. گفتني است با استفاده از اين خمير، ميتوانيد انواع شكلات و ميوههاي مختلف را نيز تهيه نمائيد. با بهرهگيري از ميوههاي دست ساختتان با خمير مارسيپان، ميتوانيد تزئينات زيبا و جالبي براي كيكهاي جشن داشته باشيد. در پايان با آرزوي موفقيت و سرافرازي در همه امور براي يكايك شما عزيزان و دوستان هميشگي، در ادامه كلاس شيرينيپزي همچنان با ما همراه باشيد.