Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 8 اردیبهشت 1403 - 19:37

تغذیه و آلرژی های غذایی

تغذیه و آلرژی های غذایی

آیا در برخورد با گرده گیاهان، ناگهان عطسه می‌کنید؟ آیا پس از خوردن غذایی گلوی شما خارش می‌گیرد؟ آیا بند ساعت پوست دستتان را قرمز می‌کند؟ تعجب نکنید چرا که شما بدون اینکه خودتان بدانید آلرژی دارید.

آیا در برخورد با گرده گیاهان، ناگهان عطسه می‌کنید؟ آیا پس از خوردن غذایی گلوی شما خارش می‌گیرد؟

آیا بند ساعت پوست دستتان را قرمز می‌کند؟ تعجب نکنید چرا که شما بدون اینکه خودتان بدانید آلرژی دارید. 

آلرژی چیست؟

آلرژی، واکنش بیش از حد و اشتباه سیستم ایمنی بدن می‌باشد.

در حالت طبیعی سیستم ایمنی بدن وظیفه مقابله در برابر میکروب‌ها و بیماری‌ها را دارد و در برابر آنها ماده‌ای به نام آنتی بادی را تولید می‌کند که این ماده خود را به شکل التهاب نشان می‌دهد.

اما گاهی همین سیستم ایمنی ماده خاصی (غذا، گرده گل، غبار و ...) را به شکل دشمن دیده، در برابر آن واکنش نشان داده و آنتی بادی تولید می‌کند.

این آنتی بادی‌ها در بدن باعث التهاب و آلرژی می‌شوند. آلرژی می‌تواند ارثی‌ یا ناشی‌ از یك‌ نقص‌ اكتسابی‌ بیوشیمیایی‌ باشد.

علائم‌ آن ممكن‌ است‌ در عرض‌ چند دقیقه‌ تا چند ساعت‌ پس‌ از تماس با ماده آلرژی زا در هر نقطه از بدن اتفاق بیفتد، مانند پوست، چشم‌ها، دیواره معده، بینی، سینوس‌ها، گلو، ریه‌ها. آلرژی یک مشکل شایع می‌باشد به طوریکه از هر 10 نفر، دو نفر به آن مبتلا می‌باشند. 

چه چیزهایی باعث آلرژی می‌شوند؟

به موادی که واکنش آلرژیک را ایجاد می‌کنند، اصطلاحاً آلرژن گفته می‌شود.

در افراد هر ماده‌ای می‌تواند آلرژن باشد و در ارتباط با آلرژی‌های غذایی، غذاهایی‌ كه‌ بیشتر باعث‌ این‌ حالت‌ می‌شوند، عبارتند از: شیر گاو، تخم‌مرغ‌، گندم‌، سویا، ماهی، آجیل مثل‌ گردو، بادام‌ زمینی و فندق، خربزه، كنجد، تخمه آفتاب‌ گردان‌ و شكلات.

معمول‌ترین آلرژن‌ها به شرح زیر می‌باشند

* گرد گیاهان

* گرد و غبار

* پروتئین‌های حیوانی، روغن و مواد دفعی حیوان

* مواد شیمیایی صنعتی مانند شوینده‌ها، پارچه‌ها، پلاستیک، برخی فلزات

* غذاها و داروها

* پر پرندگان و موی برخی حیوانات 

توصیه‌های تغذیه‌ای برای بهبود آلرژی

* طبیعت ماده آلرژن، نحوه فرآیند غذا، دیگر ترکیبات غذا و برهمکنش اجزای آن می‌توانند باعث تغییر حساسیت زایی مواد غذایی شوند.

همچنین مصرف برخی از مواد غذایی باعث تقویت و بهبود عملکرد سیستم ایمنی در مقابل آلرژی می‌شود.

* همچنین در برخی مواقع آلرژن‌های غذایی نسبت به pH، املاح صفراوی و آنزیم‌های گوارشی مقاوم می‌باشند.

برای حفظ تعادل میکروبی دستگاه گوارش از غذاهای غنی از فیبر مانند میوه‌ها، سبزیجات، غلات سبوس دار و مغزها استفاده کنید.

همچنین محصولات پروبیوتیک مانند ماست پروبیوتیک و پره بیوتیک‌ها (پیاز و سیر) نیز به دلیل دارا بودن باکتری‌های مفید برای دستکاه گوارش می‌توانند از بروز آلرژی جلوگیری کنند.

* چای سبز نیز به دلیل دارا بودن ماده‌ای ضد آلرژی به نام کاتچین می‌تواند باعث کاهش التهاب در نتیجه بهبود علائم مربوط به آلرژی شود.

* مصرف اسیدهای چرب امگا-3 می‌تواند بدن را علیه تولید بالای برخی آنتی بادی‌هایی که آلرژی را تشدید می‌کنند، محافظت نماید.

علاوه بر این، امگا-3 خواص ضد التهابی نیز دارد که شدت علائم آلرژی را کاهش می‌دهد.ماهی به خصوص انواع چرب آن، منبع غنی اسیدهای چرب امگا-3 می‌باشد.

علاوه بر ماهی‌ها، گردو و تخم کتان نیز از منابع خوب، امگا 3 هستند.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟