Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
یکشنبه 9 اردیبهشت 1403 - 23:35

چگونه غذايمان را خوش طعم‌تر كنيم؟!

چگونه غذايمان را خوش طعم‌تر كنيم؟!

بسیاری از ما به دنبال راهی برای خوش طعم کردن غذاهای خود هستیم. طعم خوش غذا علاوه بر اینکه محرکی برای اشتها است، مي‌تواند برای افراد کم وزن، کم اشتها یا بیماران نیز مفید باشد. با بکار بردن روش‌های ساده، اما کاربردی زیر مي‌توان غذایی با طعم خوش و متفاوت را

خوش طعم کردن گوشت

برای طعم دار کردن گوشت، اول از همه باید بدانید که گوشت را مي‌خواهید کبابی کنید یا خورشي یا استیک!
1- برای بهتر پختن و طعم گرفتن گوشت قرمز کبابی، پیش از طعم‌دار کردن، بافت آن را با پشت چاقو کمي‌ باز و نرم کنید و از ۳ ساعت قبل در کیوی رنده شده، فلفل قرمز و ماست بخوابانید. این روش تنها مختص رستوران‌ها نمي‌باشد. شما نیز مي‌توانید در منزل خود آن را تجربه کنید.
2- گوشت مرغ کبابی را باید یک روز قبل در مخلوطی از آبلیمو، فلفل دلمه‌ای، روغن زیتون، فلفل سیاه، زعفران و كمي نمک قرار دهید.
3- اگر مي‌خواهید گوشت قرمز یا مرغ را بپزید، بهتر است پیش از این کار، آن را با پیاز، فلفل سیاه و کمي ‌زردچوبه تفت دهيد و بعد آن را بپزید. با این کار، هم گوشت طعم بهتری پیدا مي‌کند و هم از نظر ظاهری بافتش را از دست نمي‌دهد.
4- ساقه کرفس، برگ بو و فلفل دلمه‌ای عطر بسیار خوبی به مرغ پخته مي‌دهند.
5- اگر قصد تهیه استیک یا حتی گوشت کبابی را دارید، مي‌توانید از پودر قهوه نیم‌کوب برای طعم دادن به گوشت استفاده کنید. ترکیب پودر قهوه اسپرسو، كمي نمک، فلفل قرمز، پودر فلفل دلمه‌ای، زیره سبز و چند دانه فلفل سیاه بهترین ترکیب برای طعم‌دار کردن گوشت‌های استیک و کبابی است.
6- راه دیگر برای بهتر شدن عطر و طعم گوشت استیکی آن است که آن را از روز قبل در مخلوطی از سرکه، روغن کنجد، كمي نمک، كمي فلفل قرمز، فلفل دلمه‌ای و برگ کرفس خام و حتی کمي آب گوجه فرنگی بخوابانید.
7- برای پختن هریک عدد مرغ کامل، یک لیوان آب کافی است و شما با افزودن آب بیشتر، فقط طعم مرغ را از بین خواهید برد!
8- گوشت قرمز را با آب سرد و مرغ را با آب گرم بپزید تا طعم بهتری پیدا کنند.
9- پس از اینکه تکه‌های مرغ را با آب و کمي ‌نمک پختید، ۲ قاشق غذاخوری رب انار را با نصف لیوان پیاز سرخ شده و یک قاشق چایخوری زعفران دم کرده کمي‌تفت بدهید و روی مرغ‌ها بریزید. سپس اجازه دهید تکه‌های مرغ طعم‌دار شده به مدت ۲ تا ۳ دقیقه روی حرارت بمانند تا آماده خوردن شوند.
10- ترکیبی از زعفران، نمک، فلفل سیاه و سرکه از بهترین طعم دهنده‌ها به گوشت ماهی است.

خوش طعم کردن سویا

با اینكه سویا جایگزین مناسبی برای گوشت است و از لحاظ غذایی هم بسیار مفید و با ارزش است، اما بیشتر خانواده‌ها طعم و مزه آن را نمي‌پسندند.
برای خوشمزه كردن سویا به نكات زیر دقت كنید:
1- ابتدا سويا را در مقدار لازم آب گرم خیس كنید و یكی دو بار آب آن را عوض كنید. وقتی سویا نرم شد، آن را در صافى بریزید تا آب آن كاملا گرفته شود. سپس در ظرفى پیاز رنده شده را سرخ كنید و به آن ادویه، نمك و رب گوجه فرنگى را اضافه كنید. حالا سویا را داخل آن بریزید و تفت دهید. در این مرحله 2 قاشق غذاخورى آبغوره را نیز به مواد اضافه كنید اندكى صبر كرده و یك استكان آب به این مخلوط اضافه كنید. در ظرف را بگذارید تا با حرارت ملایم به مدت 5 دقیقه بپزد. حالا سویاى شما مزه‌دار شده است. این را به ماكارونى یا خوراك مي‌توانید اضافه كنید.
2- علاوه بر روش فوق مي‌توان پروتئین سويا را با مایعی تشكیل شده از سس گوجه فرنگی و شیر مخلوط كرده كه طعم بهتری پیدا كند و سپس آن‌ را با مقداری گوشت مخلوط نمود.
3- در همبرگر، كوفته، سس اسپاگتی و ماكارونی یا لازانیا، مي‌توان نیمي ‌از گوشت مصرفی را با پروتئین سویا جایگزین کرد.

خوش طعم كردن نودل

نودل یکی از غذاهای مورد علاقۀ بسیاری از بچه‌های بدغذاست. شما مي‌توانید به سادگی ارزش تغذیه‌ای آن را با افزودن کمي ‌کنجد بودار و پختن آن در آب مرغ یا آب گوشت کم چربی بالا ببرید و با این کار طعم بهتری هم به آن بدهید.

خوش طعم كردن شامی

اگر مقداری از برنج مهمانی شب گذشته تان باقی مانده است، اصلا نگران نباشید. شما مي‌توانید یک لیوان برنج پخته را خوب بکوبید و با کمي‌گوشت چرخ کرده و پیاز رنده شده آن را مخلوط کنید و پس از افزودن ادویه و سبزی‌های معطر، یک شامي ‌بسیار خوشمزه سر میز غذا سرو کنید.

خوش طعم کردن برنج

1- اگر مي‌خواهید برنج آبکش سفید درست کنید، بهتر است داخل آب در حال جوش برنج‌تان، چند عدد دانۀ هل یا یک چوب دارچین بیندازید. به این ترتیب هم برنج‌تان خوش‌طعم مي‌شود و هم رنگ نمي‌گیرد.
2- برای طعم گرفتن برنج‌های بدون عطر مي‌توانید هنگام خیس کردن آنها چند گلبرگ گل محمدی را داخل آبشان بریزید تا عطر و طعم خوبی پیدا کنند.
3- بهتر است به جای اضافه کردن رب به لوبیاپلو یا سایر پلوهایی که به رب نیاز دارند، از گوجه‌فرنگی رنده شده یا آب آن استفاده کنید.
4- همیشه اضافه کردن روغن زیتون و روغن کنجد به برنج مي‌تواند طعم بهتری به آن بدهد.
5- اگر مي‌خواهید ته‌چین درست کنید، داخل برنج در حال جوش کمي‌ زردچوبه بریزید و پس از آبکش کردن، به برنج‌تان زعفران بزنید. با این روش هم طعم زعفران حفظ مي‌شود و هم رنگ برنج زردتر خواهد بود.
6- اگر عادت دارید برنج مهمانی را از یکی، دو روز قبل خیس کنید، حتما داخل آب آن چند عدد دانه هل، برگ پونه یا برگ نعناي تازه بریزید تا برنج خوش طعم‌تری را جلوی میهمان‌هایتان بگذارید.
7- برای خوشمزه‌‌تر شدن شوید پلو می‌توانید از ادویه مخصوص پلو که سبزرنگ است و در عطاری‌ها موجود می‌باشد استفاده کنید و پس از آبکش‌ کردن برنج کمي‌ ادویه لابه‌لای برنج بپاشید.
8- برای خوشمزه‌‌تر شدن شیربرنج، بهتر است برنج را با شیر خیس کنید.

خوش طعم کردن سبزی‌ها

1- بهتر است برخی از سبزی‌ها مانند هویج، گل کلم، پیاز و گوجه فرنگی را اصلا نپزید. چون این سبزی‌ها به صورت خام خوشمزه‌تر هستند. شما مي‌توانید آنها را قطعه قطعه و با کمي ‌آبلیمو طعم‌دار کنید و کنار ظرف غذایتان بچینید. اگر سفت و سختی هویج برای شما یا کودکتان قابل تحمل نیست، مي‌توانید آن را رنده کنید تا خوردنش آسان‌تر شود.
2- معمولا بیشتر افراد طعم سبزی‌های بخارپز را دوست ندارند، اما مي‌توانید با افزودن کمي ‌روغن کنجد و سرکۀ بالزامیک به سبزی‌های بخارپز، طعمي ‌مطلوب به آنها بدهید، البته کمي‌تفت دادن این سبزی‌ها طعم بهتری به آنها خواهد داد.
3- طعم دهنده‌هائي نظیر پودر سیر، فلفل سیاه و مقدار بسیار کمي ‌نمک مي‌تواند سبزی‌های شما را خوش طعم کند.
4- افزودن کمي، روغن زیتون یا روغن کنجد به سبزی‌های پخته هم مي‌تواند طعم فوق‌العاده‌ای به آنها ببخشد.
5- هرگز به سبزی‌هائی که قرار است پخته شوند، آبلیمو یا سرکه اضافه نکنید. این کار باعث تلخ و بدبو شدن آنها مي‌شود.
شما مي‌توانید آبلیمو و سرکه را بعد از پخت به سبزی‌ها اضافه کنید.
6- برای اینکه ویتامین‌ها، شکل و بافت سبزی‌ها از دست نروند و بی‌طعم نشوند، بهتر است به جای آبپز کردن یا جوشاندن آنها، از روش بخارپز استفاده کنید.
7- ذرت، نخودفرنگی، باقلا و لوبیاسبز را بلافاصله بعد از پخت از داخل ظرف خارج کنید تا پوست روئی آنها جدا نشود و ظاهر زشتی پیدا نکنند. در ضمن، افزودن کمي‌کره، نمک و آویشن مي‌تواند طعم این سبزی‌ها را بسیار مطلوب‌تر کند.
8- اضافه کردن کمي‌ نمک، گردوی آسیاب شده، کره و پونۀ خشک به سیب‌زمینی پخته شده، طعم فوق‌العاده جدیدی را به این خوراکی مفید مي‌دهد.
9- پختن ساقۀ کرفس، کنگر و براکلی با آب مرغ یا آب گوشت کم چربی باعث خوش طعم شدن این سبزی‌ها مي‌شود، البته به شرطی که زیاد حرارت نبینند و بعد از پخت هم کمي ‌سرکۀ بالزامیک به آنها اضافه شود!

خوش طعم کردن ماکارونی

خیلی‌ها به آب در حال جوش ماکارونی، کمي ‌نمک اضافه مي‌کنند. این بار به جای این کار یک قاشق غذاخوری آبلیموی تازه را به آب ماکارونی اضافه کنید و هنگام سرو ماکارونی هم کمي‌آویشن یا پودر ریحان خشک روی آن بریزید. به این ترتیب هم حجم نمك دریافتی را کاهش مي‌دهید و هم طعم جدیدی را در ماکارونی تجربه خواهیدکرد. وقتی ماکارونی را پختید و در ظرف مخصوص سرو آن ریختید، کمي ‌پنیر صبحانه روی آن رنده کنید.

خوش طعم كردن کتلت

برای متفاوت شدن طعم کتلت مي‌توانید به جای پیاز رنده شده، از آب سیب غلیظ در تهیه مواد اولیه آن کمک بگیرید. افزودن کمي ‌نان خشک خرد شده به مواد اولیه کتلت مي‌تواند شلی حاصل از افزودن آب سیب را نیز برطرف کند.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟