طرز تهیه كلوچههای موز و زردآلو
پودر مایه خمیر، آب و یك قاشق سوپخوری از شكر را در كاسهای بریزید. روی آن را بپوشانید و در جای گرمی قرار دهید تا مایه خمیر فعال شود. قالب مربعی به اندازهی 18 سانتیمتر را چرب كنید و كنار بگذارید. سپس آرد الك كرده، نمك و ادویهها را در كاسهای بریزید و وسط آن حفرهای ایجاد كنید. آنگاه مایه خمیر عمل آمده، باقیماندهی شكر، شیر، كره و تخممرغ را به آرد بیفزائید و همهی مواد را با هم مخلوط كنید تا خمیر لطیفی به دست آید. حالا خمیر را روی سطحی آردپاشی شده به مدت 5-8 دقیقه ورز دهید تا صاف و یكدست شود. آنگاه خمیر را در كاسهی چربكردهای قرار دهید، روی آن را بپوشانید و به مدت 2 ساعت در جای گرمی نگه دارید تا حجم خمیر دو برابر شود. پس از آن، خمیر را با وردنه به اندازهی 23×30 سانتیمتر باز كنید و مواد میانی را روی خمیر بریزید. دقت كنید تا اطراف خمیر حدود 2 سانتیمتر خالی بماند. اكنون خمیر را از درازا رول كنید و به 9 قسمت مساوی تقسیم كنید. تكههای خمیر را كنار هم درون قالب بچینید. روی قالب را بپوشانید و در حدود یك ساعت، در محل گرمی قرار دهید تا حجم خمیر دو برابر شود و تقریباً قالب را پر كند. (حدود 1 ساعت)
قالب را در فر(تاون) گرم شده با دمای 200 درجهی سانتیگراد، به مدت تقریبی 25-30 دقیقه قرار دهید تا كلوچهها بپزد. پس از خارج كردن كلوچهها از فر، روی آنها شربت بریزید. اینك كلوچه، آماده برای پذیرائی است.
روش تهیهی مواد میانی کلوچه:
موز را درون كاسهای بریزید و با چنگال كاملاً له كنید. سپس زردآلوی خردكرده و هر دو شكر را به آن بیفزائید و با هم مخلوط كنید.
روش تهیهی شربت کلوچه:
آب و شكر را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شكر حل شود و شربت، 2-3 دقیقه بجوشد و كمی غلیظ شود.