آشپزباشی - افسانه ظروفي :
روشتهیه
ابتدا مواد مياني را به اين ترتيب آماده كنيد. سيب و شكر را در ظرف مناسبي بريزيد و روي حرارت ملايم بگذاريد تا سيب بپزد و نرم شود. آنگاه كره، كشمش، گردو، دارچين و آبليمو را افزوده و ظرف را از روي حرارت برداريد. اكنون صبر كنيد تا مواد خنك شود. حالا ماية كيك را به اين ترتيب آماده نمائيد. كره، شكر و وانيل را با همزن برقي بزنيد تا صاف و يكدست شود. سپس تخممرغها را يكييكي بيفزائيد و مخلوط كنيد. حالا مخلوط آرد، بيكينگپودر و نمك را همراه با ماست بهطور يك در ميان، درون ماية فراهم كرده بريزيد و مخلوط نمائيد. اكنون دو سوم از ماية حاصل را در قالب ميان تهي چربكرده به گنجايش 12پيمانه، بريزيد و وسط آن فضائي ايجاد نمائيد. حالا مواد مياني را درون آن بريزيد و باقيماندة ماية كيك را روي مواد مياني بريزيد و صاف كنيد. آنگاه كيك را در فر گرم كرده با دماي 180 درجة سانتيگراد قرار دهيد و به مدت تقريبي45-60 دقيقه يا تا زمانيكه طلائي رنگ شود، بپزيد. همينكه كيك خنك شد، سس كارامل را رويش بريزيد و آن را در ظرف زيبا و مناسبي بگذاريد.
روش تهية سس كارامل
كره، شكر قهوهاي و خامه را در ظرف مناسبي بريزيد و روي حرارت ملايم قرار دهيد تا شكر آب شود و سس صاف و يكنواختي بهدست آيد. سپس آن را از روي حرارت برداريد و پودر شكر را كمكم بيفزائيد تا سس به غلظت مناسب و مطلوبي برسد.