آشپزباشی - افسانه ظروفی
طرز تهیه كيك با كرم قهوه
كیك اسفنجی را در قالبی به شكل نیمكره تهیه كنید و پس از خنك شدن، داخل آن را خالی نمائید و دیوارهای به ضخامت تقریبی 2 سانتیمتر از كیك باقی بگذارید. آنگاه شیر، خامه و شكر را در ظرف مناسبی بریزید و خوب هم بزنید. سپس ژلاتین را روی شیر بپاشید و چند دقیقه صبر كنید تا ژلاتین مرطوب شود. حالا ظرف مورد نظر را روی اجاق بگذارید و پیوسته مایه را هم بزنید تا ژلاتین حل شود. بعد شكلات، پودر كاكائو و قهوه را به مایه بیفزائید و مخلوط كنید تا شكلات در مایه حل شود. پس از آن كه ظرف موردنظر را از روی اجاق برداشتید، صبر كنید تا مایه خنك شود و به غلظتی همچون غلظت سفیدهی تخممرغ برسد. اكنون مایه را داخل كیك بریزید و تكهای از كیك را به عنوان درِ آن روی مایه قرار دهید. اینك كیك را داخل یخچال بگذارید و حداقل یك شب در یخچال نگه دارید. روز بعد كیك را روی ظرف زیبائی برگردانید و كرم گاناش را روی آن بریزید و با زرورق شكلاتی، اطراف كیك را تزئین كنید.
همچنین ببینید: خرید کتاب آموزش انواع کیک و شیرینی
روش تهیهی كرم گاناش:
خامه را در ظرف مناسبی بریزید و آن را روی اجاق بگذارید تا خامه گرم شود. آنگاه شكلات را بیفزائید و پس از حل شدن شكلات در خامه، كرم را از روی اجاق بردارید. پس از خنك شدن، كرم قابل مصرف است.
یادآوری: برای تزئین كیك با زرورق شكلاتی، شكلات را ذوب كنید و روی زرورق بریزید، صبر كنید تا شكلات ببندد. بعد به شكل دلخواه قالب بزنید ولی شكلات را از زرورق جدا نكنید و به مدت یك ساعت در یخچال نگه دارید. سپس زرورق را از شكلات جدا كنید.