آشپزباشی- افسانه ظروفی
طرز تهیه کیک كریسمس
كشمش را در آب پرتقال بخیسانید، رویش را بپوشانید و یك شب در دمای محیط نگه دارید.
فر را با دمای 150 درجهی سانتیگراد گرم كنید و قالبی را به قطر 20 سانتیمتر چرب كنید و كف آن را با كاغذ روغنی بپوشانید.
آنگاه كره، پوست پرتقال و شكر را با همزن برقی بزنید تا صاف و یكدست شود. سپس تخممرغها را یكییكی بیفزائید و مخلوط كنید.
حالا كشمش و مواد خشك را به این مایه بیفزائید و با قاشق چوبی مخلوط سازید.
اكنون مایهی فراهم كرده را در قالب بریزید، رویش را صاف كنید و به مدت تقریبی یك ساعتونیم در فر بپزید. همینكه كیك خنك شد، رویش مارمالاد بمالید.
اینك خمیر فوندانت را بزرگتر از كیك باز كنید به گونهای كه بتوانید كیك را در میان آن بگذارید و از اطراف خمیر را به شكل كیسه جمع كنید.
اكنون صبر كنید تا قسمت بالای كیسه خشك شود تا بتوانید كیك را با شكلاتهای تزئینی و المانهای كریسمس دستساختتان از خمیر فوندانت، همچون عصا و جعبههای كادوئی بیارائید.
حال كیك را برای پذیرائی در دیس زیبائی بگذارید.
روش تهیهی خمیر فوندانت
ژلاتین را روی آب بپاشید و به روش بنماری حل كنید. آنگاه گلیسیرین و گلوكز را بیفزائید و این مایه را درون پودر شكر الك كرده بریزید، اسانس را بیفزائید و مخلوط كنید.
سپس مخلوط فراهم كرده را روی سطح پودر شكر پاشیده، ورز دهید تا خمیر مناسبی به دست آید.
برای جلوگیری از خشك شدن خمیر، آن را در كیسهی نایلونی نگه دارید.