آشپزباشی - افسانه ظروفی
فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید و قالب 12 عددی کاپ کیک را با کپسولهای کاغذی بپوشانید.
آرد، بیکینگپودر و نمک را الک کنید و کنار بگذارید. آنگاه کره و شکر را با همزن برقی بزنید تا صاف و یکدست شود.
سپس تخممرغها را یکی یکی بیفزائید و مخلوط کنید. وانیلین را بیفزائید و بعد مواد خشک و شیر را بطور یک در میان درون مایه تخممرغی بریزید و با همزن برقی بزنید تا مایه صاف و یکنواختی حاصل شود.
اکنون مایه فراهم کرده را در کپسولها بریزید به گونهای که یک سوم از حجم کپسولها خالی بماند! اینک کاپ کیکها را به مدت تقریبی 20-25 دقیقه در فر بپزید.
در این میان ژله انار را با آبجوش مخلوط سازید و آب سرد را به آن بیفزائید و هم بزنید تا ذرات ژله در آب کاملا حل شود.
سپس ژله را کنار بگذارید تا نیمبند شود. همینکه کاپکیکها کاملا خنک شدند، برجستگی روی کاپ کیکها را با چاقوی تیز برش دهید و داخلشان را خالی کنید.
حالا لایه نازکی از خامه فرم گرفته در حفره ایجاد شده کیکها بمالید و درون فضای خالی ایجاد شده را با ژله نیم بند شده انار پر کنید.
اکنون کاپ کیکها را یک ساعت در یخچال بگذارید تا ژله کاملا ببندد. آنگاه روی کاپ کیکها را نیز با لایه نازکی از خامه بپوشانید و در صورت دلخواه با مرنگ و انار بیارائید.
روش تهیه مرنگ
120 گرم سفیده تخممرغ را در کاسه مناسبی بریزید (سفیدههای تخممرغ میباید به دمای محیط رسیده باشند) و 250 گرم شکر دانهریز به آن بیفزائید.
آنگاه این مخلوط را روی حرارت بخار آبجوش قرار دهید و با مفتول دستی فقط تا جائیکه شکر حل شود و سفیدهها اندکی گرم شوند، هم بزنید (حدود 5 دقیقه).
سپس آن را به کاسه همزن برقی منتقل کنید و 5 دقیقه با همزن برقی بزنید تا مرنگ فرم بگیرد.
حالا 100 گرم پودر شکر الک کرده را کم کم به آن بیفزائید و همچنان همزن را روشن نگه دارید تا مرنگ سفت و براق شود.
اکنون مایه مرنگ را در کیسة شیرینیپزی دارای ماسوره مورد نظر (در اینجا از ماسوره سلطان استفاده شده است) بریزید و هر بار اندکی از آن را روی سینی دارای صفحه سلیکونی پایپ کنید.
آنگاه مرنگ را به مدت تقریبی یک ساعت تا یک ساعت و نیم در فر با دمای 80 درجه سانتیگراد قرار دهید تا مرنگها خشک شوند.
اینک میتوانید از مرنگهای فراهم کرده برای آراستن کاپ کیکها بهره بگیرید.
یادآوری
بهتر است مرنگها را در فر دارای سیستم فن خشک کنید.