آشپزباشی - افسانه اسفندياری:
روش تهیه
آب، خرما، آب پرتقال، قهوه و 2 قاشق سوپخوري از پودر كاكائو را در ظرف مناسبي بريزيد و روي حرارت ملايم قرار دهيد تا بجوشد. آنگاه ظرف را از روي حرارت برداريد و صبر كنيد مايهي فراهم كرده خنك شود. سپس آن را در كاسهي دستگاه غذاساز بريزيد و دستگاه را روشن كنيد تا مواد پوره شود. حال 1 پيمانه از اين پوره را كنار بگذاريد. اكنون آرد، نمك، دارچين، باقيماندهي پودر كاركائو و بيكينگسودا را در كاسهي مناسبي الك كنيد. كره و شكر قهوهاي با همزن برقي بزنيد و تخممرغها را يكي يكي بيفزائيد. حالا باقيماندهي پورهي خرما، مواد خشك و شكلات خرده كرده را هم بيفزائيد و مخلوط كنيد. اينك مايهي به دست آمده را در قالبي به قطر 23 سانتيمتر بريزيد و به مدت تقريبي يك ساعت در فر گرم شده با دماي 180 درجهي سانتيگراد، بپزيد. اكنون كيك را از فر در آوريد و بعد از 5 دقيقه از قالب جدا كنيد. كيك را روي پنجرهي سيمي قرار دهيد و با پورهي خرماي كنار گذاشته، مايهي رويه و پودر نارگيل بيارائيد و در ظرف زيبائي بگذاريد.
روش تهيهي مواد رويه:
همهي مواد را در ظرف مناسبي بريزيد و 5 دقيقه روي اجاق بجوشانيد.