تحریریه ماهنامه آشپزباشی- افسانه ظروفی
طرز تهیه کیک سیب و کارامل:
ابتدا مواد میانی را به این ترتیب آماده كنید. سیب و شكر را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا سیب بپزد و نرم شود. آنگاه كره، كشمش، گردو، دارچین و آبلیمو را افزوده و ظرف را از روی حرارت بردارید. اكنون صبر كنید تا مواد خنك شود. حالا مایه كیك را به این ترتیب آماده نمائید.
كره، شكر و وانیل را با همزن برقی بزنید تا صاف و یكدست شود. سپس تخممرغها را یكییكی بیفزائید و مخلوط كنید. حالا مخلوط آرد، بیكینگپودر و نمك را همراه با ماست بهطور یك در میان، درون مایه فراهم كرده بریزید و مخلوط نمائید. اكنون دو سوم از مایه حاصل را در قالب میان تهی چربكرده به گنجایش 12پیمانه، بریزید و وسط آن فضائی ایجاد نمائید.
حالا مواد میانی را درون آن بریزید و باقیمانده مایه كیك را روی مواد میانی بریزید و صاف كنید. آنگاه كیك را در فر گرم كرده با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید و به مدت تقریبی45-60 دقیقه یا تا زمانیكه طلائی رنگ شود، بپزید. همینكه كیك خنك شد، سس كارامل را رویش بریزید و آن را در ظرف زیبا و مناسبی بگذارید.
روش تهیه سس كارامل کیک سیب: كره، شكر قهوهای و خامه را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شكر آب شود و سس صاف و یكنواختی بهدست آید. سپس آن را از روی حرارت بردارید و پودر شكر را كمكم بیفزائید تا سس به غلظت مناسب و مطلوبی برسد.