آشپزباشی – افسانه ظروفی :
طی تحقیقاتی که به بررسی اثر دارچین بر شاخصهای خونی و گلوگز خون در جیره غذایی نوعی ماهی زینتی پرداخته شد، نتایج بدست آمده نشان داد که تجویز خوراکی پودر دارچین در جیره غذایی باعث بهبود گلبولهای سفید و کاهش گلوکز در ماهی زینتی گروه گرین ترور شد. مصرف دارچین منجر به کاهش قندخون میشود و به نظر میرسد مصرف دارچین و انسولین توأم، اثر هم افزایی دارند یا دارچین اثر انسولین را در دیابت نوع اول تقویت میکند و اگرچه به نظر نمیرسد که مصرف مکمل خوراکی دارچین به تنهایی سبب کاهش در شاخصهای کنترل قند و چربی خون بیماران دیابتی نوع دو شود، معهذا استفاده از آن در جهت تنظیم وزن بیماران مبتلا در کنار درمانهای متداول بکار میرود.
روشتهیه
كره و شكر را در كاسهي مناسبي بريزيد و با همزن برقي بزنيد تا صاف و يكدست شود. آنگاه عسل را بيفزائيد و مخلوط كنيد. سپس تخممرغها را يكييكي بيفزائيد. حالا آرد، بيكينگپودر، پودر كاكائو و دارچين را با يكديگر مخلوط و الك نمائيد و به شكل يك درميان، همراه با شير به مايه بيفزائيد. اكنون گردو و خرما را درون مايه بريزيد و به آرامي مخلوط كنيد. حالا مايه را در قالب ميان تهي چربكرده، به قطر 21 سانتيمتر بريزيد و در فر(تاون) گرم شده با دماي 180 درجهي سانتيگراد، به مدت تقريبي 45 دقيقه بپزيد. اينك 5 دقيقه صبر كنيد تا كيك كمي خنك شود. بعد آن را روي پنجرهي سيمي برگردانيد و تا خنك شدن كامل كيك، به آن دست نزنيد! اكنون در صورت دلخواه، كيك را با كرم كرهاي، گردو و دارچين تزئين كنيد.
روش تهيهي كرم كرهاي
150 گرم كره را با همزن برقي بزنيد تا يكدست و رنگش روشن شود. آنگاه 70 گرم پودر شكر الك كرده را كمكم به آن بيفزائيد و همچنان با همزن برقي بزنيد. سپس يك چهارم قاشق چايخوري وانيلين به كِرم بيفزائيد.