آشپزباشی- اعظم گلزارمنش
طرز تهیه کوفته ماست:
ابتدا گوشت، پیاز، نمك، فلفل، زردچوبه، ادویه، جوز هندی، نیمی از شوید، جعفری و یك حبه از سیر را دركاسهای بریزید و خوب ورز دهید.
آنگاه از مایه فراهمكرده، كوفته قلقلی تهیه كنید و آنها را در روغن كمی سرخ كنید.
سپس در قابلمه مناسبی یك پیمانه آب بریزید و روی اجاق بجوشانید.
كوفتهها را بیفزائید و به مدت 15 دقیقه با حرارت ملایم بپزید. اینك زعفران را بیفزائید و صبر كنید تا آب كوفته كشیده شود.
اكنون ماست چكیده را با سس سفید، باقیمانده سیر، شوید، جعفری و آبلیمو مخلوط كنید و به كوفته بیفزائید آن را از روی حرارت بردارید و برای پذیرائی در كاسه مناسبی بكشید.
یادآوری: برای تهیه سس سفید؛ 25 گرم آرد را در ماهیتابهای بریزید و روی حرارت ملایم كمی تفت دهید تا خامی آرد گرفته شود، حالا 25 گرم كره به آن بیفزائید.
سپس 250 میلیلیتر شیر را آرام و به تدریج به مخلوط بیفزائید و مرتب هم بزنید تا آرد گلوله نشود. صبر كنید تا سس كمی غلیظ شود.