آشپزباشی
طرز تهیه کیک شطرنجی
فر (تاون) را با دمای 180 درجه سانتیگراد، گرم كنید و كف قالب عمیقی به قطر 20 سانتیمتر را با كاغذ روغنی بپوشانید. حالا زردههای تخممرغ و نیمی از شكر، وانیلین و آب جوش را، با همزن برقی بزنید تا كمرنگ و غلیظ شود. آنگاه در كاسه دیگری، سفیدههای تخممرغ را نیز با همزن برقی بزنید تا كاملاً فرم بگیرد و به تدریج باقیمانده شكر را به آن بیفزائید.
سپس زردهها و سفیدههای تخممرغ را به آرامی با یكدیگر مخلوط كنید تا از حجم آنها كاسته نشود. اینك مخلوط آرد، پودر كاكائو، نمك و بیكینگ پودر را در كاسهای الك كنید و آن را به مایه بیفزائید و مخلوط سازید. اكنون مایه به دست آمده را درون قالب بریزید و به مدت تقریبی 45 دقیقه، یا تا زمانی كه جای انگشت دست روی آن باقی نماند و به حالت اولیه برگردد، بپزید.
بعد صبر كنید، كیك در قالب خنك شود. حالا كیك را از ارتفاع به سه قسمت مساوی ببرید و دوتای آن را به چهار حلقه در اندازههای 4 و 8 و 12و 16 تقسیم كنید و ببرید. اكنون لایه برش نخورده را روی دیس تخت زیبائی بگذارید و حلقههای كیك را، با فاصله از یكدیگر، روی لایه اول كیك قرار دهید.
آنگاه فضای خالی بین حلقهها را با خامه فرم گرفته پر كنید و در لایه بعدی، برعكس لایه قبلی عمل كنید؛ به گونهای كه حلقههای كیك روی خامه قرار گیرند. در لایه آخر، مانند لایه اول عمل كنید و در پایان، اطراف و روی كیك را با خامه فرم گرفته بپوشانید.
سپس اطراف كیك را با خردههای شكلات تزئین نمائید. اكنون كیك را در یخچال قرار دهید تا پس از 6 ساعت آماده مصرف شود.