آشپزباشی - مهدی زکایی
پیاز، سیر و قدری روغن را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت اجاق بگذارید، پیوسته هم بزنید تا پیاز سبک و طلایی شود.
آنگاه آب مرغ را بیفزائید تا بجوش آید. حالا برنج را اضافه کنید و پیوسته آن را هم بزنید و با حرارت ملایم دم کنید تا برنج پخته شود ولی له نشود.
سپس پنیر پارمسان را اضافه کنید و مخلوط نمائید. آنگاه مخلوط فراهم کرده را کنار بگذارید تا کاملا سرد شود.
اینک دو عدد تخممرغ، جعفری، نمک و فلفل را اضافه کنید و با دست کاملا مخلوط نمائید تا چسبندگی ایجاد شود.
حالا هر بار به اندازه یک گردو کوچک از مواد برداشته و در دست گرد کنید. سپس حفرهای در آن ایجاد کرده و یک حبه از پنیر را درون آن قرار دهید و دوباره گرد نمائید.
همینطور ادامه دهید تا مواد تمام شود. اکنون دو عدد تخممرغ باقیمانده را همزده کوفتهها را در تخممرغ بزنید و در آرد سوخاری بغلتانید.
حالا روغن را داغ کنید و کوفتهها را در روغن تفت دهید تا طلایی شود و با سس آرابیتا میل کنید.
روش تهیه سس ارابیاتا: پیاز، سیر و روغن را در تابه مناسبی روی حرارت تفت دهید تا نرم و سبک شود.
آنگاه رب گوجهفرنگی و گوجهفرنگی خرد کرده را به همراه نمک و فلفل بیفزائید و 5 دقیقه تفت دهید.
حالا یکدوم پیمانه آب اضافه کنید تا گوجهفرنگی پخته و نرم شود.
سپس ریحان یا اورگانو را اضافه کنید و تمام مواد را در مخلوطکن بریزید و میکس کنید تا سس صاف و یکدستی حاصل شود.
یادآوری 1: در صورت دلخواه میتوانید آرانچینیها را به سیخهای چوبی بکشید.
یادآوری 2: در صورتی که برنج ریزوتو در دسترس نداشتید از برنج ایرانی استفاده کنید.