آشپزباشی
فیله ماهی را به قطعات متوسط ببرید. آنگاه وسط فیلهها را چند شكاف عمیق بزنید؛ به گونهای كه تكهها از هم جدا نشوند. سپس درون شكافها را از نمك پر كنید و شكافها را ببندید. بعد ماهی را خوب به نمك آغشته كنید؛ به طوری كه یك لایه نمك روی آن را بپوشاند.
بعد كف ظرف مناسبی را نمك بپاشید و یك ردیف ماهی روی آن بچینید. حالا روی آنها چند تكه پوست نارنج و دوباره مقداری نمك بپاشید. این كار را تكرار كنید تا همه مواد درون ظرف قرار گیرند. اكنون در ظرف را محكم ببندید و مستقیماً زیر نور آفتاب قرار دهید.
این كار، موجب میشود تا آب ماهی گرفته شود و مدت بیشتری قابل نگهداری باشد. در زمانهای گذشته ماهی را در جنوب به مدت یك سال و حتی بیشتر به همین روش نگهداری میكردند و با این نوع ماهی، انواع غذاهای محلی را مانند سور پیاز، ته انداز، دو پیازه و حواری، درست میكنند.