آشپزباشی- فاطمه درویش
روغن را در تابه بریزید و روی اجاق گرم كنید. آنگاه پیاز و سیر را بیفزائید و به مدت 10دقیقه، تفت دهید تا طلائیرنگ شود.
سپس عسل را بیفزائید و 2 دقیقه تفت دهید تا پیاز كاراملی شود.
حالا قارچ را اضافه كنید و با حرارت زیاد تفت دهید تا قارچ آب نیندازد.
اكنون تابه را از روی حرارت بردارید، پنیر، جعفری، نمك و فلفل را اضافه كنید و بگذارید مواد خنك شود.
اینك روی یك لایه خمیر فیلو كره بمالید و لایهی بعدی را رویش بگذارید و دوباره كره بمالید.
آنگاه مایهی فراهم كرده را روی آن بریزید، لبههای خمیر را تا بزنید و خمیر را رول كنید و در سینی چربكرده بگذارید.
رویش زردهی تخممرغ بمالید و قدری نمك و فلفل بپاشید.
سینی را در فر گرم شده با دمای 200 درجهی سانتیگراد قرار دهید و به مدت تقریبی 20-25 دقیقه یا تا زمانیكه روی اشترودل طلائی رنگ شود، بپزید.
یادآوری: دقت كنید كه هنگام ریختن مایهی فراهم كرده روی خمیر فیلو، یك سانتیمتر از لبههای خمیر را خالی از مواد بگذارید.
نكات خواندنی
برای تهیهی خمیر فیلو 2 عدد زردهی تخممرغ را همراه با یك پیمانه شیر (250 میلیلیتر) 2 قاشق سوپخوری شكر و یكسوم پیمانه كرهی آبكرده (80 میلیلیتر) مخلوط كنید و با همزن دستی هم بزنید تا با یكدیگر مخلوط شوند.
آنگاه به میزان كافی آرد به آن بیفزائید تا مایهخمیر شود و به دست نچسبد.
سپس خمیر را به شكل توپ درآورید و رویش را بپوشانید تا خشك نشود. یك ساعت به خمیر استراحت دهید.
سپس توپهای كوچكی به اندازه نارنگی از آن بردارید، روی سطح كار قدری آرد بپاشید و خمیر را با وردنه معمولی باز كنید.
بعد با استفاده از وردنهی نازك مخصوص خمیر باقلوا تا حد امكان آن را نازك كنید. اكنون خمیر آمادهی مصرف است.