ماهنامه آشپزباشی – اعظم گلزارمنش
طرز تهیه باقلا پلو با مرغ:
برنج را با آب ولرم بشوئید و در كاسه مناسبی بریزید. آنگاه رویش آب سرد بریزید و به مدت حداقل 20 دقیقه و حداكثر 60 دقیقه با سنگ نمك بخیسانید. حالا قابلمه مناسبی را تا نیمه، آب كنید و روی اجاق بگذارید تا بجوشد.
اینك آب برنج را دور بریزید و برنج را به آب جوش بیفزائید و به آرامی هم بزنید. صبر كنید تا مخلوط برنج و آب بجوشد و بعد از 5 دقیقه، یك پیمانه آب سرد در آن بریزید. این كارموجب قد كشیدن دانههای برنج میشود.
همینكه مغز برنج نرم شد، نمك به آن بیفزائید و به آرامی هم بزنید و بعد از 2 دقیقه، برنج را در آبكش بریزید. قدری آب ولرم روی آن بدهید تا لعاب و نمك اضافی برنج گرفته شود.
اكنون در قابلمه مناسبی 2 قاشق سوپخوری از روغن را بریزید و یك كفگیر برنج، قدری باقلای پخته و كمی شوید به آن بیفزائید. به همین ترتیب همه برنج، باقلا و شوید را لابهلای هم در قابلمه بریزید.
آنگاه باقیمانده روغن را روی باقلاپلو بدهید و آن را روی حرارت متوسط بگذارید تا بخار كند. سپس حرارت اجاق را ملایم كنید و به مدت 30 دقیقه، باقلا پلو را دم كنید.
حالا یك كفگیر از باقلاپلو را با زعفران مخلوط كنید، باقیمانده آن را در دیس زیبائی بكشید و مرغ را رویش بگذارید و برنج زعفرانی را روی آن بریزید.
روش آماده كردن مرغ: مرغ را خرد كنید و پوستش را بكنید و دور بریزید. آنگاه مرغ را بشوئید و با قدری نمك مزهدار كنید. آنگاه در قابلمه مناسبی، روغن بریزید و مرغ را در آن تفت دهید.
سپس مرغ را از روغن در آورید و پیاز را در همان قابلمه تفت دهید. حالا مرغ و زردچوبه را به پیاز بیفزائید و دو پیمانه آب در آن بریزید تا مرغ بپزد.
در اواخر طبخ زعفران را بیفزائید و صبر كنید تا آب مرغ كشیده شود و به یكدوم پیمانه برسد.
یادآوری 1: برای پختن باقلا، آن را در قابلمه مناسبی بریزید و به میزان كافی آب بیفزائید تا روی باقلا را بگیرد. سپس آن را روی اجاق بگذارید تا باقلا بپزد ولی له نشود.
یادآوری 2: برای این میزان برنج یك تكه 50 گرمی سنگ نمك كافی است.