آشپزباشی
طرز تهیه دلمه بادمجان:
ابتدا قدری روغن در تابهی مناسبی بریزید.
گوشت را با پیاز در آن تفت دهید، تا حدی كه آب گوشت كشیده شود.
آنگاه یك پیمانه آب و كمی نمك و فلفل و یك پیمانه آب گوجهفرنگی یا نصف قاشق رب گوجهفرنگی داخل مایه بریزید و حرارت را ملایم كنید تا آب گوشت كشیده شود.
حالا برنج و لپه (یا بلغور) را با هم مخلوط كنید و بپزید تا كمی نرم شود. بعد با مایهی گوشت مخلوط سازید.
اكنون بادمجانها را بشوئید، سر آنها را به شكل دایرهی كوچك بردارید و داخل بادمجان را خالی كنید؛ بهطوری كه دیواره و ته بادمجان سوراخ نشود.
سپس اطراف و داخل بادمجان را كمی نمك بزنید، و با مایه پركنید و در قابلمهی مناسبی بچینید.
حالا قدری رب یا آب گوجهفرنگی و باقیماندهی روغن را روی آن بریزید، درِ قابلمه را ببندید و روی اجاق بگذارید تا دلمه خوب بپزد. اینك دلمه را برای پذیرائی در ظرف مناسبی بكشید.
یادآوری: در صورت تمایل به طعم میخك، میتوانید 3 تا 4 عدد میخك در آب دلمه قرار دهید تا در هنگام پخت، معطر شود.