آشپزباشی
طرز تهیه کوفته ترخون و مرزه:
گوشت را همراه با نمك، فلفل، زردچوبه و ادویه، كاملاً ورز دهید تا چسبندگی پیدا كند. برنج را از قبل بخیسانید و لپه را بپزید. حالا لپه، برنج، پیازداغ، سبزی، ترخون و مرزه، تخم مرغ و زعفران را بیفزائید و دوباره كاملاً ورز دهید.
اینك از مواد كوفته، هر بار به اندازه یك پرتقال بردارید و در میان آن، چند آلو و قدری پیازداغ قرار دهید. سپس كوفته را جمع نمائید و در سس در حال جوش قرار دهید. پس از اتمام كار، شعله را ملایم كنید و درِ قابلمه را نیمهباز بگذارید و بمدت تقریبی یك ساعت بپزید.
روش تهیه سس كوفته
در قابلمه مناسبی، پیازداغ را همراه با رب گوجه فرنگی در روغن تفت دهید و آب را بیفزائید. قدری فلفل و زردچوبه به آن بیفزائید و پس از آن كه آب كاملاً جوشید، سس آماده است.
یادآوری: یادتان باشد كه آب، باید روی تمام كوفتهها را بپوشاند.