آشپزباشی – معصومه عیوضی
طرز تهیه کوفته سماقی:
لپه را بپزید. برنج را به آن اضافه نمائید تا آن نیز همراه لپه بپزد. بعد آن را در آبكش بریزید. سویای خیس خورده را با پیاز چرخ كنید. نمك، فلفل و سبزی معطر را بیفزائید و با مواد یاد شده ورز دهید.
سماق، آرد ذرت و سفیدهتخممرغ را اضافه كنید و همچنان ورز دهید تا مایه چسبندگی پیدا كند. آنگاه هر بار از مایه به اندازه یك نارنگی بردارید و وسط آن مغز گردو، یا زرشك و آلو بگذارید.
حالا كوفتهها را در سس از قبل آماده و جوشان، بریزید و به مدت تقریبی 40 دقیقه بپزید.
روش تهیه سس: ابتدا پیاز و روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی اجاق بگذارید و قدری پیاز را تفت دهید. فلفل، زردچوبه و پوره گوجهفرنگی را بیفزائید و كمی تفت دهید.
آنگاه مقداری آب درون ظرف بریزید و بگذارید بجوشد و كمی غلیظ شود. به این ترتیب، سس كوفته آماده میشود (در صورت دلخواه، میتوانید داخل سس، آلو برقانی و كمی نعنای خشك اضافه كنید).
یادآوری: به جای پوره گوجهفرنگی، میتوانید از رب انار رقیق و بدون نمك نیز استفادهكنید.