آشپزباشی- اعظم گلزارمنش
مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو با سس ترش:
برنج و لپه را بخیسانید و بعد برنج را در آبجوش دارای نمك بپزید و در آبكش بریزید. آنگاه لپه را هم بپزید و كنار بگذارید. كره را در تابه مناسبی بریزید و روی اجاق بگذارید. گوشت، نمك، فلفل و زردچوبه را بیفزائید و 5 دقیقه، تفت دهید. سپس پیاز داغ و سبزی دلمه را اضافه كنید و دو دقیقه دیگر مواد را تفت دهید. آنگاه لپه و برنج را بیفزائید و مخلوط كنید.
حالا روی هر برگ مو قدری از مواد فراهم كرده بریزید و آن را بپیچید. كف قابلمه مناسبی را با برگ مو بپوشانید و دلمهها را در آن بچینید. غوره یا گوجه سبز را روی دلمه بریزید و بشقابی رویش برگردانید و جسم سنگینی روی بشقاب بگذارید. اكنون آب گوشت را روی دلمه بریزید و با حرارت ملایم، بپزید تا آبش نیز كشیده شود. حال دلمه را برای پذیرائی در دیس مناسبی بكشید.
یادآوری: میتوانید دلمه برگ مو را با سس شیرین نیز تهیه كنید. در این صورت غوره یا گوجه سبز را حذف كنید و یك پیمانه شیره انگور را همراه با سه چهارم پیمانه سركه و یك چهارم پیمانه روغن مایع یا كره آبكرده، مخلوط كنید و همینكه دلمه پخت، این سس را رویش بریزید، بشقاب را بردارید و بگذارید سس به خورد دلمه برود.