آشپزباشی - مرضيه مرشدی :
روشتهیه
پياز را در روغن تفت دهيد تا طلائي رنگ شود. نيمي از آن را كنار بگذاريد و به مابقي پياز داغ و گوشت چرخكرده را بيفزائيد و صبر كنيد تا آب گوشت كشيده شود. نيمي از رب گوجهفرنگي، نيمي از زعفران، شكر، آبليمو، زيره و دارچين را اضافه كنيد. آب را در ظرف بريزيد و حرارت را ملايم كنيد تا گوشت بپزد. سپس سبزي و لپه را بيفزائيد. در ظرفي آب و نمك بريزيد و روي حرارت قرار دهيد تا اب بجوشد. برنج را به آن اضافه كنيد. يكي دو جوش كه زد، در آبكش برگردانيد و به مواد بالا بيفزائيد. قسمت برجستگي زير كلم را جدا سازيد تا كلم برگ روي ميز صاف بايستد. يك دايره به قطر 7 سانتيمتر از سطح روي كلم برگ برش بزنيد و داخل آن را خالي كنيد. سپس در قابلمهاي، مقداري آب و نمك بريزيد و روي حرارت قرار دهيد تا بجوشد. كلم برگ را داخل آب جوشان بگذاريد. چند جوش كه زد، آن را از آب بيرون آوريد و در آبكش قرار دهيد تا آب اضافياش گرفته شود. اكنون با مواد بالا، داخل كلم برگ را پر كنيد و درِ كلم برش خورده را روي آن قرار دهيد. مابقي رب گوجهفرنگي را در ظرفي بريزيد و با كمي روغن تفت دهيد. سپس مابقي پياز داغ و زعفران را به آن بيفزائيد. مقداري آب داخل آن بريزيد و آلوها را به مواد بالا اضافه كنيد. دلمه را در تنظيف تميزي بگذاريد و گره بزنيد و زماني كه آب جوشيد، داخل آب قرار دهيد و شكر، آبليمو، نمك و فلفل به نسبت دلمه اضافه كنيد و حرارت را ملايم نمائيد تا دلمه بپزد. پس از 1 ساعت كه بايد سس غليظ شود، دلمه را از ظرف بيرون آوريد و از داخل تنظيف خارج كنيد. بعد در ظرف مناسب قرار دهيد و از سس باقيمانده رويش بريزيد و آن را سر ميز غذاخوري ببريد.