آشپزباشی- مریم امیری
آرد، پودر شكر و گردو را با هم مخلوط كنید و كره را با نوك انگشتان به خورد آرد بدهید تا خمیر مناسبی به دست آید.
خمیر را در كیسه نایلونی بگذارید و 30دقیقه، در یخچال استراحت دهید.
سپس آن را با وردنه باز كنید و داخل قالب چرب كرده پای بگذارید، روی خمیر را با كاغذ روغنی و حبوبات بپوشانید و به مدت 15 دقیقه، در فر گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید.
سپس كاغذ و حبوبات را بردارید و دوباره آن را 10 دقیقه بپزید. پس از سردشدن، آن را از قالب جدا سازید و سطح پای را با موز حلقه كرده بپوشانید.
حالا شیرعسلی، كره و عسل را 5 دقیقه بجوشانید تا به رنگ كارامل درآید. بعد از خنكشدن، آن را داخل پای، روی موزها بریزید و صبر كنید تا كاملاً سرد شود. اینك روی آن را با خامه بپوشانید و با موز و شكلات بیارائید.
نكات خواندنی
برای تهیه خامه فرم گرفته مطلوب میباید خامهای را در نظر بگیرید كه چربی آن از 35 درصد كمتر نباشد.
به این منظور 1 كیلوگرم خامه مناسب را با 250 گرم شكر با همزن برقی بزنید تا فرم بگیرد پس از افزودن شكر خامه را درون فریزر قرار دهید تا بلورهای یخ در اطراف ظرف تشكیل شود.
خامه را باید به حدی بزنید كه جای خطوط مفتول همزن روی خامه محو نشود.
در این مدت چند بار دستگاه همزن را خاموش كنید تا یخهای موجود در خامه آب شود و شما یخزدگی خامه را با فرم گرفتن آن اشتباه نگیرید.
توجه داشته باشید كه سرعت متوسط همزن برقی، مناسبترین سرعت برای تهیه خامه فرم گرفته است.
اگر ببینید كه خامه مصرفی در بین لایههای كیك پس از قرار گرفتن در یخچال، در اطراف كیك جاری میشود این مشكل به دلیل فرم نگرفتن خامه و سفت بودن آن در حالت یخزدگی است كه به اشتباه در ظاهر به شكل خامه فرم گرفته به نظر میرسد.
اگر خامه را بیش از حد بزنید تبدیل به كره شیرین خواهد شد. هرگز خامه شیرین نشده را درون فریزر قرار ندهید زیرا به اصطلاح میبُرد و دیگر قابل مصرف نخواهد بود.