آشپزباشی- لیلا آیانی صفت
نكات مهــم
خمیر تارت، خمیر ترد و شكنندهای است كه در تهیه هر گونه تارت از میوهای گرفته تا شكلاتی، كاراملی و غیره، به كار میآید.
از نكات بسیار مهم و درخور توجه در ساختن خمیر تارت، سرد بودن مواد لازم از جمله كره و آب است. گام بعدی نحوه مخلوط كردن مواد است، به گونهای كه خمیر سفت و فشرده نشود.
زیرا در این صورت خمیر لطافتش را از دست میدهد و مطلوب نخواهد بود. همچنین گاهی ورز دادن آن موجب گرم شدن خمیر و در نتیجه از بین رفتن كیفیت تارت میشود.
بنابراین میباید برای مخلوط كردن كره و آرد، از نوك انگشتان استفاده كنید نه از كف دست.
برای حصول نتیجه بهتر حتماً خمیر را در كیسه نایلونی قرار دهید و در یخچال بگذارید تا كاملاً سرد شود بعد آن را در قالب پهن كنید.
در خمیرهای تارتی كه از بادام، گردو و یا فندق نیز استفاده میشود دقت كنید كه مغزها كاملاً آسیاب و نرم شده باشد تا در اثر درشت بودن آنها بافت خمیر زبر و ناهموار نگردد.
روش تهیه
قالب تارت به قطر 25 سانتیمتر را چرب كنید.
آرد الك كرده و نمك را در كاسهای بریزید و كره را بیفزائید. آنگاه با نوك انگشتان كره را به خورد آرد بدهید تا به شكل خرده نان
در آید. سپس زرده تخممرغ و آب را بیفزائید و مخلوط را خمیر كنید. حالا خمیر را در كیسه نایلونی به مدت نیم ساعت در یخچال نگهدارید و بعد خمیر را به ضخامت 3میلیمتر باز كنید و در قالب پهن نمائید.
اكنون قالب را به مدت نیم ساعت در یخچال نگهدارید.
حالا با چنگال سوراخهایی روی خمیر ایجاد كنید و كرم را درون قالب، روی خمیر بریزید و در فر گرم شده با دمای 200 درجه سانتیگراد، به مدت تقریبی 20-25 دقیقه قرار دهید تا تارت بپزد و طلائی رنگ شود.
روش تهیه كرم بادام: كره، شكر و وانیلین را با همزن برقی بزنید تا صاف و یكدست شود. آنگاه تخممرغها را بیفزائید و در آخر بادام را اضافه كنید و خوب مخلوط نمائید.
یادآوری: بهتر است این مایه را كمی درون یخچال قرار دهید و بعد درونتارت بریزید.