آشپزباشی - ماه منیر نوری
طرز تهیه باقلوای ترکی
روش تهیهی شربت:
شكر و آب را، در ظرف مناسبی بریزید و روی اجاق قرار دهید تا شكر كاملاً حل شود و شربت، قوام آید. سپس آبلیمو را بیفزائید و بعد از چند جوش، از روش اجاق بردارید.
روش تهیهی باقلوا:
درون كاسهای آبلیمو، سودا، نمك و تخممرغ را بریزید و خوب مخلوط كنید. بعد بتدریج آرد را بیفزائید تا مایهخمیر شود. خمیر را ورز دهید تا نرم و لطیف شود. سپس روی خمیر را با دستمال نمناك بپوشانید و به مدت نیم ساعت استراحت دهید. گردو و هل را با هم مخلوط كنید. اكنون خمیر را به چهار قسمت مساوی تقسیم سازید و هر قسمت را با وردنه باز كنید. مارگارین را نیز به چهار قسمت تقسیم نمائید و روی هر یك از خمیرها بمالید. چهار عدد خمیر را روی هم قرار دهید و سه لا تا بزنید و به مدت 20 دقیقه در یخچال بگذارید. اینك روی سطحی آرد پاشی شده، خمیر را باز كنید و به صورت مربعهای 6 سانتیمتری درآورید. بعد یك قاشق از مخلوط گردو و هل در وسط هر خمیر بریزید و هر قطعه از این خمیرهای 6 سانتیمتری را به صورت مثلث درآورید و روی خمیرهای تا كرده، زردهی تخممرغ بمالید و در فر گرم شده با دمای 180 درجهی سانتیگراد، به مدت 20 دقیقه بپزید. سپس از فر درآورید و شربت را روی باقلوا بریزید تا كاملاً جذب باقلوا شود.