آشپزباشی
قابلمه مسی مناسبی انتخاب كنید. شكر و گلاب را در آن بریزید و روی حرارت ملایم اجاق قرار دهید تا شكر، آب شود. آنگاه بادكا و عسل را بیفزائید تا شربت، كمی غلیظ شود. سپس سفیدههای تخممرغ را با همزن برقی بزنید تا سفید شود و فرم بگیرد. حالا شیرخشت خیسانده و صاف كرده را كمكم به آن بیفزائید و با سرعت متوسط همزن، هم بزنید.
اكنون آن را درون شربت بریزید و با سرعت كند همزن، هم بزنید. بعد قابلمه را از روی حرارت مستقیم بردارید و روی بخار آب جوش بگذارید و مرتب در حدود یك ساعت هم بزنید تا گز سفت شود. دقت كنید گز به اطراف قابلمه مالیده نشود. اینك پسته یا بادام را بیفزائید و مواد را كاملاً مخلوط كنید و قابلمه را از روی حرارت بردارید.
حالا در حدود نیمكیلوگرم آرد داخل سینی بزرگی بریزید. دستهای خود را به آرد آغشته كنید و هر بار به اندازه یك گردو از مایه بردارید و آن را در قالب گز شكل دهید و در آرد بغلتانید.
یادآوری: برای نگهداری گز، بهتر است لابهلای آن آرد بریزید، درِ آن را ببندید و در جای خنك نگه دارید.