تحریریه ماهنامه آشپزباشی- سحر سامانی
مایه خمیر، آب ولرم و یك قاشق چایخوری از شكر را در كاسه مناسبی بریزید، رویش را بپوشانید و حدود 10 دقیقه در دمای محیط نگه دارید تا مایه خمیر فعال شود. آنگاه شیر، كره و باقیمانده شكر را در كاسه بزرگی بریزید، تخممرغ و وانیلین را بیفزائید و مواد را هم بزنید.
حالا آرد را بیفزائید و مخلوط نمائید تا خمیر مناسب و نرمی حاصل شود. خمیر به دست آمده را در كاسه چربكرده بگذارید، رویش را بپوشانید و به مدت تقریبی یك ساعت كنار بگذارید تا حجمش دو برابر شود.
سپس خمیر را روی سطح آرد پاشیده ورز دهید تا صاف و یكدست شود. بعد آن را به كمك وردنه به ضخامت تقریبی نیم سانتیمتر باز كنید و با برشگر مخصوص دونات قالب بزنید. اكنون دایرههای خمیر را با فاصله در سینی دارای كاغذ روغنی بچینید، رویش را بپوشانید و 30 دقیقه دیگر كنار بگذارید تا حجمشان دوبرابر شود.
حالا دوناتها را یكی یكی در روغن فراوان و داغ بیندازید تا بپزد و طلائیرنگ شود. آنگاه روی دوناتها مخلوط پودر شكر و دارچین بپاشید و همچنان كه گرم است، میل كنید.
یادآوری 1: میتوانید نیمی از خمیر دونات را به شكل توپ درآورید و در روغن سرخ كنید و با كرم پاتیسیر پر نمائید.
یادآوری 2: برای تهیه كرم پاتیسیر؛ 250 میلی لیتر شیر را بجوشانید. 3 عدد زرده تخممرغ را همراه با 75 گرم شكر و یكچهارم قاشق چایخوری وانیلین، با همزن برقی بزنید تا كمرنگ و غلیظ شود.
سپس 2 قاشق سوپخوری آرد به آن بیفزائید و مخلوط نمائید. اینك شیرداغ را بتدریج به این مایه بیفزائید و دوباره روی حرارت قرار دهید. كرم را پیوسته هم بزنید تا بپزد و غلیظ شود.
حالا كرم را از روی حرارت بردارید و تا هنگام مصرف كیسه نایلونی را مستقیم روی كرم قرار دهید تا كرم رویه نبندد!