آشپزباشی - افسانه ظروفی
آرد، نمك و شكر را در كاسه بزرگی بریزید و در مرکز آن حفرهای بسازید.
آنگاه شیر را گرم کنید و مایه خمیر و 1 قاشق سوپخوری از مخلوط آرد را به آن بیفزائید و هم بزنید.
سپس رویش را بپوشانید و 10 دقیقه کنار بگذارید تا حبابهایی روی مایه خمیر بوجود آید.
حالا آن را درون آرد بریزید و مخلوط کنید تا مواد خمیر شود.
خمیر را ورز دهید تا صاف و یكدست شود و بعد آن را در سلفون بپیچید و یك ساعت در یخچال نگه دارید.
در این میان کره را بین دو کاغذ روغنی با وردنه باز کنید و به اندازه 10×20 سانتیمتر درآورید.
اکنون خمیر را روی سطح آرد پاشیده، به اندازه 12×40 سانتیمتر باز كنید و کره را روی نیمی از خمیر بگذارید.
آنگاه نیمه دیگر خمیر را روی کره تا کنید و اطراف خمیر را بهم بچسبانید تا کره کاملا در خمیر قرار بگیرد.
سپس خمیر را باز کنید (به شکل مستطیل) و آن را مانند پاکت نامه، سه لا تا بزنید. خمیر را در سلفون بپیچید و 20 دقیقه در یخچال بگذارید.
به همین ترتیب تا زدن خمیر را سه بار تکرار کنید و هر بار آن را 20 دقیقه در یخچال بگذارید.
اینک خمیر را دو قسمت کنید و هر قسمت را روی سطح آرد پاشیده به ضخامت تقریبی 3 میلیمتر باز کنید و به مربعهای 7 سانتیمتری برش دهید.
خمیرهای برشخورده را با فاصله از هم در سینی شیرینیپزی بچینید، رویش را بپوشانید و 30 دقیقه در دمای محیط نگه دارید.
حالا روی خمیرها یک حلقه آناناس بگذارید و شیرینیها به مدت تقریبی 15 دقیقه در فر گرم کرده با دمای 190 درجه سانتیگراد بپزید.
همینکه شیرینیها خنک شدند، وسط آناناسها قدری کرم پاتیسیر بگذارید و شیرینی را با سوهان عسلی بادامی بیارائید.
روش تهیه کرم پاتیسیر
3 عدد زرده تخممرغ را همراه با 75 گرم شکر، 35 گرم آرد و اندکی وانیل با همزن برقی بزنید تا کرمرنگ و سبک شود.
آنگاه 300 میلیلیتر شیر را بجوشانید و آن را کمکم به زردههای همزده بیفزائید.
سپس این مخلوط را به ظرف شیر برگردانید و کرم را روی حرارت ملایم پیوسته هم بزنید تا بپزد و غلیظ شود.
حالا آن را از روی حرارت بردارید و رویش را بپوشانید تا کرم رویه نبندد!
همینکه کرم خنک شد، آن را مصرف کنید.