تحریریه ماهنامه آشپزباشی- افسانه ظروفی
تخممرغها و شكر را با همزن برقی بزنید تا كمرنگ و سبك شود. آنگاه روغن را بیفزائید و مخلوط كنید. سپس هویج و فندق را درون مایه تخممرغی بریزید و مواد خشك را به آن بیفزائید.
حالا مایه فراهم كرده را در قالب كمربندی مربع و چربكرده به ضلع تقریبی 23 سانتیمتر، بریزید و به مدت تقریبی 25-30 دقیقه، در فر گرمكرده با دمای 160 درجه سانتیگراد، بپزید.
اكنون بگذارید كیك كاملا خنك شود و پس از آن، مایه میانی را روی كیك بریزید. اینك چیز كیك را یك شب و یا دست كم 6 ساعت در یخچال نگه دارید تا مایه میانی كاملا ببندد.
آنگاه چیزكیك را برای پذیرائی، روی ظرف زیبا و مناسبی قرار دهید.
روش تهیه مایه میانی: شیر را گرم كنید و ورقههای ژلاتین را در آن حل كنید. آنگاه محلول ژلاتین و شیر را روی شكلات سفید بریزید و پیوسته هم بزنید تا شكلات آب شود.
سپس پنیر را اندكی با همزن برقی بزنید تا صاف و یكدست شود و مخلوط شكلات خنك شده را به آن بیفزائید و مخلوط كنید. حالا خامه و وانیلین را نیز افزوده و هم بزنید تا صاف یكدست شود.
یادآوری: در صورت دلخواه، برای زیبائی بیشتر چیزكیك، سه چهارم پیمانه آب هویج، یك قاشق سوپخوری شكر و یك قاشق سوپخوری آرد ذرت را در ظرف مناسبی بریزید و روی اجاق، پیوسته هم بزنید تا مایه شفاف و غلیظی به دست آید.
سپس بگذارید این مایه خنك شود و آن را روی مایه میانی كه بسته و سفت شده است، بریزید. آنگاه قالب را دوباره در یخچال بگذارید تا رویه چیزكیك نیز ببندد. حالا آن را از قالب درآورید.