آشپزباشی - افسانه ظروفی
طرز تهیه چیز کیک یخی با شکلات داغ
بیسکویت و کره را با هم مخلوط کنید و کف قالب چربکرده کمربندی به قطر 23 سانتیمتر بریزید و خوب پرس کنید.
آنگاه پنیر خامهای و پودر شکر را با همزن برقی بزنید تا صاف و یکدست شود.
سپس سس شکلاتی را به آن بیفزائید حالا پودر هات چاکلت را در آب جوش حل کنید و کنار بگذارید تا خنک شود و بعد آن را به مخلوط پنیر افزوده و هم بزنید.
اکنون خامه را به این مخلوط بیفزائید و بالیسک هم بزنید. آنگاه مایه فراهم کرده را در قالب روی بیسکویت بریزید و آن را دست کم 6 ساعت یا یک شب در فریزر نگه دارید تا آماده مصرف شود.
اینک چیزکیک را از قالب جدا کنید و روی ظرف زیبا و مناسبی قرار دهید. حالا چیز کیک را با خامه و بیسکویت ارئو بیارائید.
یادآوری 1: میتوانید جای بیسکویت ارئو از انواع دیگر بیسکویتهای شکلاتی نیز استفاده کنید.
یادآوری 2: سس شکلاتی در همه سوپرمارکتها و فروشگاههای لوازم قنادی به فروش میرسد.
نوع دیگر چیز کیک:
چیز کیک زردآلو
بیسكویت گندم كامل، آسیاب كرده 125 گرم
كره كم چرب 50 گرم
كمپوت زردآلو یك قوطی 425 گرمی
پودر ژله پرتقال 50 گرم
آب جوش 60 میلیلیتر (یكچهارم پیمانه)
پنیر خامهای 250 گرم
وانیل یكچهارم قاشق چایخوری
ماست كم چرب 75 میلیلیتر
بادام پرك برای تزئین به میزان لازم
آشپزباشی
طرز تهیه چیز کیک زردآلو
قالب كمربندی به قطر 18 سانتیمتر را چرب كنید، مخلوط بیسكویت و كره را كف قالب بریزید و خوب بفشارید و در یخچال نگه دارید. حالا كمپوت زردآلو را در صافی بریزید و آب آن را اندازه بگیرید كه باید معادل 150 میلیلیتر باشد.
چنانچه كمتر از این میزان بود، قدری آب به آن بیفزائید تا به اندازه لازم برسد. سپس پودر ژله را در آب جوش حل كنید و آن را به آب زردآلو بیفزائید.
حالا این مخلوط را روی حرارت قرار دهید و بجوشانید. بعد از روی حرارت بردارید و كنار بگذارید تا خنك شود. اكنون 10 تا نیمه زردآلو برای تزئین كنار بگذارید و بقیه را پوره كنید.
اینك پنیر خامهای، پوره زردآلو، وانیل و ماست را با هم مخلوط سازید و اندكی با همزن برقی بزنید تا مایه، صاف و یكدست شود. سپس مخلوط ژله را نیز به آن بیفزائید.
اكنون مایه را درون قالب و روی بیسكویت بریزید و به مدت یك شب در یخچال بگذارید تا كیك كاملاً ببندد. حال آن را از قالب خارج كنید و روی ظرف مناسبی قرار دهید و با زردآلو و بادام تزئین نمائید.