تحریریه ماهنامه آشپزباشی- سحر سامانی
طرز تهیه کیک گلابی و لیمو:
آب و 60 گرم از شكر را در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت بجوشانید. آنگاه گلابیها، پوست یكی از لیموها و وانیل را بیفزائید، در قابلمه را بگذارید و گلابی را 5 دقیقه با حرارت متوسط بپزید. سپس گلابیها را از شربت درآورید و كنار بگذارید تا خنك شوند.
حالا كره و باقیمانده شكر را با همزن برقی بزنید تا صاف و یكدست شود. اكنون تخممرغ را بیفزائید و مخلوط كنید. آنگاه آرد، بیكینگ پودر، بیكینگ سودا و نمك را با هم مخلوط كنید و كنار بگذارید. حالا پوست لیموی باقیمانده را رنده كنید و آب هر دو لیمو را بگیرید.
سپس پوست لیمو، آب لیمو و ماست را با هم مخلوط كنید و آن را همراه با مواد خشك بهطور یك در میان به مایه تخممرغی افزوده و فقط در حد مخلوط شدن هم بزنید. اینك ته گلابیها را ببرید و صاف كنید تا در قالب بایستند و آنها را در آرد بغلتانید تا به مایه كیك بچسبد.
اكنون قالب لوف را به اندازه دوازده و نیم در بیست و دو و نیم سانتیمتر چرب كنید و مایه فراهم كرده كیك گلابی را درون قالب بریزید و گلابیها را با فاصله از یكدیگر، در مایه كیك قرار دهید. اینك کیک گلابی را به مدت تقریبی 55 دقیقه، در فر گرم كرده با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید.
سپس کیک گلابی را از فر درآورید و پس از 5 دقیقه كیك را از قالب خارج كنید و روی پنجره سیمی قرار دهید تا خنك شود. حال کیک گلابی را برای پذیرائی، در ظرف زیبائی بگذارید و با پودر شكر بیارائید.