آشپزباشی - افسانه ظروفی
فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید و کف قالب را به قطر 20 سانتیمتر با کاغذ روغنی بپوشانید. آنگاه تخممرغها را در کاسهمناسبی بریزید و با همزن برقی بزنید تا کمرنگ شوند.
سپس شکر را کمکم به تخممرغها بیفزائید و همچنان همزن را روشن نگه دارید. حالا وانیل، آب جوش و روغن مایع را افزوده و مخلوط سازید و بعد آرد و فندق را درون این مایه بریزید و به آرامی هم بزنید.
اکنون مایه به دست آمده را در قالب بریزید و کیک را به مدت تقریبی 35-45 دقیقه در فر بپزید. همینکه کیک خنک شد، آن را از ارتفاع به سه قسمت مساوی برش دهید و هر لایه کیک را با شربت ساده مرطوب نمائید و خامه و مارمالاد بمالید. لایههای کیک را روی هم بگذارید و کیک را روی ظرف زیبا و مناسبی قرار دهید. اینک وسط کیک را با مارمالاد بپوشانید و اطرافش را با مرنگ بیارائید. آنگاه روی مرنگ تورچ بگیرید تا اندکی برشته شود.
روش تهیه مرنگ: سفیده تخممرغها را یکی دو ساعت در دمای محیط نگه دارید تا شکر در آن حل شود. آنگاه سفیدهها را در کاسهای که بهتر است فلزی باشد بریزید و با همزن برقی بزنید تا سفید شود.
سپس شکر را کمکم بیفزائید و همچنان به همزدن ادامه دهید تا مرنگ صاف و براقی حاصل شود. حالا مرنگ را در کیسه شیرینی دارای ماسوره (سنت انوره) بریزید و کیک را بیارائید.