آشپزباشی - آرزو گنجی :
روشتهیه
شير، شكر و مايه خمير را در كاسة كوچكي بريزيد و مخلوط كنيد. آنگاه رويش را بپوشانيد و 10 دقيقه كنار بگذاريد تا مايه خمير فعال شود. سپس تخممرغها، كره، سيبزميني، پيازداغ، نمك، پاپريكا، فلفل سياه، قارچ، گردو و مايه خمير را در كاسة مناسبي بريزيد و مخلوط كنيد. حالا آرد را كمكم بيفزائيد تا خمير مناسبي حاصل شود. اكنون خمير را روي سطح آرد پاشيده، ورز دهيد تا صاف و يكدست شود و آن را در كاسة چربكرده بگذاريد. رويش را بپوشانيد و در حدود يك ساعت در جاي گرم نگه داريد تا حجمش افزايش يابد. اينك خمير را در قالب چربكرده به گنجايش 2 ليتر قرار دهيد و30 دقيقة ديگر كنار بگذاريد تا دوباره حجم خمير افزايش يابد. آنگاه قالب را در فر گرم كرده با دماي 180 درجة سانتيگراد قرار دهيد و نان را به مدت تقريبي 40 -50 دقيقه، بپزيد. حالا نان را از فر درآوريد و پس از 10 دقيقه، آن را از قالب جدا كنيد و روي پنجرة سيمي بگذاريد تا خنك شود.
خواص قارچ
قارچ آنتیبیوتیکهای طبیعی (شبیه پنیسیلین که از خود قارچ بهدست میآید) هم دارد که از رشد باکتریها و دیگر عفونتهای قارچی جلوگیری میکند. پلیساکاریدها و بتاگلوکانهای مشابه میتوانند سیستم دفاعی بدنتان را تنظیم و تحریک کنند. آنها برای درمان زخمهای غشایی و جلوگیری از ایجاد عفونت هم مفید هستند. ترکیب خوبی هم از ویتامینهای B ،Aکمپلکس و ویتامین C در قارچ وجود دارد که به تقویت سیستم دفاعی بدنتان کمک میکند.