آشپزباشی - سحر ساماني:
روشتهیه
كره را در تابهي كوچكي بريزيد و روي حرارت قرار دهيد تا آب شود. آنگاه قارچ و پياز را بيفزائيد و تفت دهيد تا نرم شوند. سپس سوياسس را اضافه كنيد و مخلوط را 2 دقيقهي ديگر تفت دهيد. حالا تابه را از روي حرارت برداريد و صبر كنيد مخلوط فراهم كرده، خنك شود. اكنون مايه خمير، نيمي از عسل و آب ولرم را در كاسهي كوچكي بريزيد، رويش را بپوشانيد و 5 دقيقه كنار بگذاريد تا مايه خمير فعال شود. در كاسهي بزرگي ماست، مايه خمير ورآمده، عسل باقيمانده، نمك، مخلوط قارچ و آرد را با هم مخلوط كنيد تا خمير مناسبي حاصل شود. حال خمير را روي سطح آرد پاشيده، حدود 6-8 دقيقه ورز دهيد تا كاملا صاف و يكدست شود و بعد آن را در كاسهي چربكرده بگذاريد، رويش را بپوشانيد و حدود 1 ساعت در جاي گرم نگه داريد تاحجمش دوبرابر شود. اينكه خمير را در قالب چربكردهي لوف به ارتفاع 6 سانتيمتر و ابعاد 12×20سانتيمتر بگذاريد، رويش را بپوشانيد و 1 ساعت ديگر كنار بگذاريد تا خمير، قالب را پر كند. اكنون قالب را به مدت 20-25 دقيقه، در فر گرم كرده با دماي 200 درجهي سانتيگراد قرار دهيد تا نان بپزد و طلائي رنگ شود. آنگاه نان را از قالب جدا كنيد، روي پنجرهي سيمي بگذاريد و بعد از خنك شدن برش دهيد.
یادآوری
اين نان به همراه پنير طعم بسيار مطلوبي خواهد داشت.
خواص قارچ
یکی از بهترین راههای تامین ویتامین D قرار گرفتن در معرض نور خورشید است اما درصورتیکه روزانه بیشتر ساعات روز را در محیطی سر بسته میگذرانید بهتر است با کمک برخی مواد غذایی از جمله قارچ کمبود ویتامین D بدنتان را جبران کنید.