آشپزباشی - آرزو گنجی :
روشتهیه
آب، شكر و مايه خمير را در كاسه كوچكي بريزيد و مخلوط كنيد. رويش را بپوشانيد و 10 دقيقه كنار بگذاريد تا مايه خمير فعال شود. آنگاه در ظرف ديگري، سير، شويد، تخممرغ، نمك، فلفل، ماست، روغن زيتون، كره و مايه خمير ورآمده را بريزيد و مخلوط كنيد. سپس آرد را كم كم بيفزائيد تا خمير نرم و مناسبي به دست آيد. آنگاه خمير را روي سطح آرد پاشيده، ورز دهيد تا صاف و يكدست شود. بعد آن را در كاسة چربكرده بگذاريد، رويش را بپوشانيد و در حدود يك ساعت صبر كنيد تا حجم خمير 2 برابر شود. حالا هر بار از خمير چانههائي به وزن 50 گرم برداريد و وسط آن به اندازة 1 قاشق سوپخوري از مواد مياني بگذاريد و دوباره خمير را به شكل توپ درآوريد. سپس آنها را در قالب چربكردة مافين قرار دهيد، رويش را بپوشانيد و 25 دقيقه كنار بگذاريد تا حجمشان افزايش يابد. اكنون نان شويد را به مدت تقريبي 25-30 دقيقه، در فر گرم كرده با دماي 190 درجة سانتيگراد بپزيد.
روش تهية مواد مياني: تمام مواد را با هم خوب مخلوط كنيد.
خواص شوید
شوید بخورید تا لاغر ، سالم ، زیبا و سرحال شوید. از خواص شوید و خواص آب و تخم شوید در طب سنتی بسیار گفته شده است که البته مانند هر ماده خوراکی دیگری شوید مضراتی دارد.