آشپزباشی - افسانه ظروفی :
روشتهیه
آرد نان و آرد سفيد را در كاسة مناسبي بريزيد و مخلوط كنيد. آنگاه يكچهارم پيمانه از آب گرم را همراه با مايه خمير و شكر، در كاسة كوچكي بريزيد و خوب هم بزنيد. سپس روي كاسه را بپوشانيد و 10 دقيقه، كنار بگذاريد تا حبابهائي روي مايه خمير،ظاهر شود. در اين ميان، باقيماندة آب، روغن و نمك را نيز با هم مخلوط كنيد. حالا مايه خمير ورآمده و مخلوط آب و روغن را به آرد بيفزائيد و مواد را با هم مخلوط نمائيد تا خمير مناسبي به دست آيد. اكنون خمير فراهم كرده را روي سطح آرد پاشيده، 10 دقيقه ورز دهيد تا صاف و يكدست شود. آنگاه خمير را در كاسة چربكرده بگذاريد، رويش را بپوشانيد و به مدت تقريبي يك ساعت، در دماي محيط نگه داريد تا حجمش زياد شود. اينك خمير را دو قسمت كنيد و هر يك را به شكل دايره باز كنيد. حالا يكي از خميرها را در سيني چربكرده بگذاريد و رويش سس گوجهفرنگي بماليد و خمير ديگر را روي آن قرار دهيد. سپس كاسه يا فنجان كوچكي را در وسط خمير قرار دهيد و روي خمير روغن زيتون بماليد. بعد از آن خمير را از اطراف به 4 قسمت ببريد و هر قسمت را دوباره به 4 تكه تقسيم كنيد تا به اين ترتيب 16 گل برگ داشته باشيد. اكنون هر گلبرگ را 2 بار تاب دهيد و دو تا دو تا به هم بچسبانيد و رويشان روغن زيتون بماليد. آنگاه كاسه را از روي خمير برداريد و روي اين قسمت نيز روغن زيتون بماليد و سياهدانه بپاشيد. اينك نان را به مدت تقريبي 40 دقيقه در فر گرم كرده با دماي 180 درجة سانتيگراد، بپزيد.
خواص گوجه فرنگی
وجود گوجه در رژیم غذایی شما به سلامت بینایی با توجه محتوای فراوان ویتامین آ، کمک میکند. کوماریک اسید و کلروژنیک اسید موجود در گوجه فرنگی، به خنثی سازی تاثیرات آسیب زای مواد سرطان زا کمک میکند.