طرز تهیه نان کنجدی
در كاسهی كوچكی مایه خمیر، یك چهارم پیمانه از آب و شكر را با هم مخلوط كنید و روی آن را بپوشانید و در حدود 10- 15 دقیقه در جای گرمی قرار دهید تا مایه خمیر فعال گردد و حبابهائی روی آن نمایان شود.
در ظرف دیگری، آردها و نمك را با هم مخلوط سازید. بعد مایهخمیر و باقیماندهی آب را بیفزائید و با قاشق چوبی هم بزنید تا خمیری به دست آید. اكنون خمیر را روی سطحی آردپاشی شده، خوب ورز دهید تا كاملاً صاف و یكدست شود. بعد خمیر را در كاسهی چرب شدهای قرار دهید و روی ظرف را بپوشانید و در حدود 5/1 ساعت در جای گرمی قرار دهید تا حجم خمیر دو برابر شود.
اینك یك قالب گرد 23 سانتیمتری را چرب كنید. بعد حجم خمیر را با فشار دست از بین ببرید و روی سطح صافی قرار دهید. آنگاه كنجد را به آن بیفزائید و دوباره خمیر را ورز دهید تا همه جای خمیر با كنجد مخلوط شود.
حالا خمیر را به 16 قسمت مساوی تقسیم كنید و هر تكه را به شكل گلولهای در آورید و در قالب آماده، كنار هم بچینید. دوباره روی خمیر را بپوشانید و در جای گرمی قرار دهید تا حجم خمیر افزایش یابد و قالب را پر كند. اینك روی خمیر را با شیر مرطوب كنید و كنجد بپاشید. قالب را در فر (تاون) گرم شده با دمای 220 درجهی سانتیگراد، به مدت 15 دقیقه قرار دهید. بعد دمای فر را تا 190 درجهی سانتیگراد پائین بیاورید و 30 دقیقهی دیگر نان را بپزید.