آشپزباشی - آرزو مقدم
ارد، نمک، جعفری و آویشن را در کاسه مناسبی بریزید و مخلوط نمایید.
آنگاه مایه خمیر، شکر و شیر را در کاسه مناسبی بریزید و هم بزنید.
سپس روغن، تخممرغ و فلفل را به مخلوط شیر و مایه خمیر بیفزائید و بعد مواد خشک را کم کم درون این مایه بریزید تا خمیر نرم و مناسبی حاصل شود و چسبنده نباشد.
حالا خمیر را ده دقیقه ورز دهید و آن را در کاسه چربکرده بگذارید و رویش را با سلفون یا هوله آشپزخانه بپوشانید.
اکنون خمیر را در حدود یک ساعت و نیم تا دو ساعت، در جای گرم نگه دارید(دمای محیط آشپزخانه) تا حجمش افزایش پیدا کند.
آنگاه با فشار دستتان هوای داخل خمیر را بگیرید و خمیر را به 16 قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را به شکل توپ درآورید.
حالا توپهای خمیر را با فاصله از هم روی سینی فر دارای کاغذ روغنی بچینید و دوباره روی خمیر را بپوشانید و 30 دقیقه استراحت دهید.
سپس سینی را در فر گرم کرده با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید و نان فلفلی را به مدت تقریبی 20-25 دقیقه بپزید.
همینکه نانها خنک شدند، آنها را در ظرف مناسبی بچینید.
افزودن آرد اضافی به خمیر، موجب کاهش کیفیت نان خواهد شد. چنانچه خمیر بیش از حد چسبنده بود، دستتان را با روغن چرب کنید و خمیر را ورز دهید تا چسبندگیاش برطرف شود.