تحریریه ماهنامه آشپزباشی- افسانه ظروفی
ابتدا استارتر را به این ترتیب فراهم كنید. آرد و یك پیمانه آب را در ظرف مناسبی بریزید و خوب مخلوط كنید. آنگاه ظرف را روی حرارت بگذارید و پیوسته مواد را هم بزنید تا به شكل خمیر درآید و دمایش به 65 درجۀ سانتیگراد برسد.
سپس استارتر به دست آمده را از روی حرارت بردارید و بگذارید خنك شود. بعد آن را در یخچال قرار دهید تا كاملا سرد شود. اكنون 80 گرم از خمیر استارتر را اندازه بگیرید و آن را همراه با سایر مواد لازم خمیر، در كاسه مناسبی بریزید و مخلوط كنید تا خمیر مناسبی به دست آید.
اینك خمیر را روی سطح آرد پاشیده ورز دهید تا صاف و یكدست شود و بعد آن را در كاسه چربكرده بگذارید. رویش را بپوشانید و صبر كنید تا حجم خمیر دو برابر شود. آنگاه خمیر را به 8 قسمت مساوی تقسیم كنید و هر قسمت را به شكل توپ درآورید.
دوباره روی خمیرها را بپوشانید و 15 دقیقه به آن استراحت دهید. سپس هر تكه خمیر را به شكل بیضی باز كنید و قدری از مواد میانی را در وسط آن بگذارید و خمیر را روی مواد میانی تا كنید. مراقب باشید كه خمیر كاملا بسته شود تا مواد میانی هنگام پختن كلوچه، بیرون نریزد!
حالا خمیرهای پر كرده را در سینی شیرینیپزی دارای كاغذ روغنی بچینید، رویش را بپوشانید و در حدود یك ساعت كنار بگذارید تا حجم خمیر دو برابر شود. اكنون روی خمیرها تخممرغ بمالید و با دو نوار از مواد رویه، روی آن را بیارائید و كنجد بپاشید. سپس كلوچهها را به مدت تقریبی 15 دقیقه، در فر گرم كرده با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید.
روش تهیه مواد میانی: همه مواد را با هم مخلوط كنید.
روش تهیه مواد رویه: همه مواد را به جز كنجد با هم مخلوط كنید و در كیسه شیرینیپزی دارای ماسوره ساده به قطر نیم سانتیمتر، بریزید.
یادآوری: میتوانید باقیمانده خمیر استارتر را در كیسه نایلونی و در یخچال نگه دارید و تا 2 روز از آن استفاده كنید.