تحریریه ماهنامه آشپزباشی- افسانه ظروفی
آرد نان و آرد سفید را در كاسه مناسبی بریزید و مخلوط كنید. آنگاه یكچهارم پیمانه از آب گرم را همراه با مایه خمیر و شكر، در كاسه كوچكی بریزید و خوب هم بزنید.
سپس روی كاسه را بپوشانید و 10 دقیقه، كنار بگذارید تا حبابهائی روی مایه خمیر،ظاهر شود. در این میان، باقیمانده آب، روغن و نمك را نیز با هم مخلوط كنید.
حالا مایه خمیر ورآمده و مخلوط آب و روغن را به آرد بیفزائید و مواد را با هم مخلوط نمائید تا خمیر مناسبی به دست آید. اكنون خمیر فراهم كرده را روی سطح آرد پاشیده، 10 دقیقه ورز دهید تا صاف و یكدست شود.
آنگاه خمیر را در كاسه چربكرده بگذارید، رویش را بپوشانید و به مدت تقریبی یك ساعت، در دمای محیط نگه دارید تا حجمش زیاد شود. اینك خمیر را دو قسمت كنید و هر یك را به شكل دایره باز كنید.
حالا یكی از خمیرها را در سینی چربكرده بگذارید و رویش سس گوجهفرنگی بمالید و خمیر دیگر را روی آن قرار دهید. سپس كاسه یا فنجان كوچكی را در وسط خمیر قرار دهید و روی خمیر روغن زیتون بمالید.
بعد از آن خمیر را از اطراف به 4 قسمت ببرید و هر قسمت را دوباره به 4 تكه تقسیم كنید تا به این ترتیب 16 گل برگ داشته باشید. اكنون هر گلبرگ را 2 بار تاب دهید و دو تا دو تا به هم بچسبانید و رویشان روغن زیتون بمالید.
آنگاه كاسه را از روی خمیر بردارید و روی این قسمت نیز روغن زیتون بمالید و سیاهدانه بپاشید. اینك نان را به مدت تقریبی 40 دقیقه در فر گرم كرده با دمای 180 درجه سانتیگراد، بپزید.