آشپزباشی - معصومه عیوضی :
روشتهیه
روغن و پياز را در تابة مناسبي بريزيد و روي اجاق بگذاريد، تا پياز قدري طلايي شود. آنگاه كرفس، بادمجان، براكلي، كلم برگ، قارچ و فلفل سبز را افزوده و تفت دهيد. حالا پاستا را به مدت 10 دقيقه در آبجوش و نمك بپزيد و آبكش كنيد. سپس با نمك، آويش و فلفل قرمز آن را مزهدار كنيد. اينك پوره گوجهفرنگي را بجوشانيد تا غليظ شود، ادويهها، پنير پارمسان و روغن زيتون را با آن ترکيب كنيد. حالا اين سس را به پاستا بيفزائيد و مخلوط نمائيد، در ظرف مناسبي بكشيد و در كنارش از مايه سبزيجات بگذاريد و سرو نمائيد.
خواص كرفس
خوردن کرفس شما را از دردهای معده، فشار خون بالا، بوی بد دهان، یبوست، ناراحتی های اعصاب، عفونت مجاری ادراری، آرتروز، روماتیسم نجات می دهد. پیشینیان کشورمان در گذشته به کرفس، اسامی دیگری نسبت می دادند و این گیاه به کرسب یا کرفش معروف بود اما با گذشت زمان این اسامی تغییر یافته و این روزها همگی آن را با نام کرفس می شناسیم. کرفس انواع متفاوتی مثل ریشه ای، برگی، دمبرگی، آبی و کرفس مشک دارد.