روشتهیه
بادمجان را راه راه پوست كنيد و به صورت عمودي از يكطرف چاك دهيد (كلاهك بادمجان را نيز ميتوانيد جدا نكنيد) بادمجان را نمك زده و بعد از نيم ساعت آن را شسته و خشك كنيد و در روغن فراوان سرخ كنيد پيازها را نيز در همان روغن سرخ كرده تا طلايي شود بادمجانها را روي كاغذ روغنگير گذاشته تا روغن اضافي آن به كاغذ جذب شود با يك قاشق كوچك از پياز داغها برداشته و شكم بادمجان را از پيازداغ پر كنيد. گوجهفرنگيها را بشوييد براي چند لحظه در آبجوش انداخته و بعد در آب سرد و پوست آنها را بگيريد و رنده كنيد و گوجهفرنگيهاي رنده شده را روي بادمجانها بريزيد و روي حرارت كم همراه با نمك، فلفل بپزيد تا آب غذا كم شود و بادمجانها بپزد ولي له نشود در صورت تمايل ميتوانيد يك هشتم قاشق چايخوري دارچين نيز به غذا اضافه كنيد و با برنج يا نان سرو كنيد.
بايلدي در زبان تركي به معناي نان بيات ميباشد.
یادآوری
اگر از بادمجان دلمهاي استفاده كرديد به جاي برش عمودي به علاوه برش دهيد.