طرز تهیه پیتزای مخصوص با سس گیاهان بویا
آشپزباشی - عليرضا خاني
مایه خمیر و شكر را درون كاسهای بریزید و آب ولرم را بیفزائید. بعد روی آن را بپوشانید و در جای گرمی بگذارید تا مایه خمیر فعال شود.
در كاسهای آرد را الك كنید و نمك را بیفزائید. اكنون در وسط آن حفرهای درست كنید و روغن زیتون و مایه خمیر عمل آمده را درون آن بریزید و همهی مواد را با هم مخلوط كنید تا خمیر صاف و یكدستی به دست آید.
حالا خمیر را روی سطحی آردپاشی شده ورز دهید تا بافت صاف و یكنواختی پیدا كند. آنگاه خمیر را در كاسهی چربكردهای بگذارید، روی آن را بپوشانید و به مدت تقریبی یك ساعت یا تا زمانی كه حجم آن 2 برابر شود، در محل گرمی قرار دهید. سپس حجم خمیر را با فشار دست از میان ببرید و با وردنه، خمیر را به قطر 25 سانتیمتر پهن كنید. بعد آن را در قالب 25 سانتیمتری مخصوص پیتزا - كه از قبل چرب كردهاید - قرار دهید.
در همین فاصله سس پیتزا را به این ترتیب آماده كنید: ابتدا روغن زیتون را در تابهای بریزید و با حرارت ملایم گرم كنید. آنگاه آنغوزه را بیفزائید و تفت دهید. پورهی گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی، آویشن، مرزنجوش، مریم گلی، شكر، نمك و فلفل سیاه را اضافه نمائید و صبر كنید تا سس بجوشد. سپس سس را با حرارت ملایم بجوشانید تا غلیظ شود. اكنون آن را از روی اجاق بردارید و كنار بگذارید تا خنك شود. حالا سس را روی خمیر بمالید و نیمی از پنیر را روی آن بپاشید. بعد بادمجان، كدو، پیاز و زیتون را روی پنیر بچینید و روی مواد را با باقیماندهی پنیر بپوشانید.
حالا قالب را در فر (تاون) گرم شده با دمای 220 درجهی سانتیگراد قرار دهید و به مدت تقریبی 15- 20 دقیقه پیتزا را بپزید. بعد آن را روی دیس زیبائی قرار دهید و میل نمائید.
یادآوری: چنانچه آنغوزه در دسترس نبود میتوانید آن را حذف كنید.